SC2: Papírforma és egy durva meglepetés a termése a csoportköröknek Katowice-ben

SC2: Papírforma és egy durva meglepetés a termése a csoportköröknek Katowice-ben

Byun hozta a kötelezőt, Dark okozta az első meglepetést, de amit Serral csinált, arra nincsenek szavak.

Csütörtökön az IEM Katowice keretein belül elkezdődtek a StarCraft torna csoportmeccsei, aminek a legfontosabb ismérve talán, hogy az összdíjazása 250.000 dollár, potom százezerrel több, mint a világ éppen legnépszerűbb esport játékáé, a League of Legends-é volt itt, Katowicében.

Persze az erőviszonyok alapján jött  a papírforma, főleg azért, mert a koreai játékosok között olyan neveket is találhattunk, mint Byun, Zest vagy Dark, ők pedig hozták azt, amire számítani lehetett és sorra maguk mögé utasították a nyugati játékosokat. Pedig itt volt Neeb, ShoWTimE és Snute is, de valahogy nem találták magukat. Azért egy nagy meglepetés érkezett, de lássuk, mi is történt eddig Katowice-ben.

Csoportkörök

A csoport

Ahogy várható volt, Byun egyszerűen dominálta a mezőnyt, pedig az első körben Snute szerzett ellene előnyt és úgy nézett ki, hogy a norvégnak sikerül elkapnia a fonalat, de a regnáló világbajnok utána simán elverte kétszer egymás után. HeRoMarinE sokkal jobban indított, mivel sikerült elvernie Solar-t, de utána már csak egyszer volt eredményes Ryung ellen és ezzel az utolsó előtti helyen búcsúzott a csoporttól. Rajta kívül egyedül Snute-nak sikerült rosszabb eredményt produkálnia, aki egy győzelemmel zárta a tornát. Érdekesség még, hogy Solar HeRoMaRinE-tól kikapott, de Byunon kívül minden koreai játékost elvert, szóval a második helyen továbbment.

Továbbjutók: Byun, Solar, Ryung

B csoport

Ez a csoport aLive-ról szólt. A Terran játékos gyakorlatilag azt csinált az ellenfeleivel, amit csak akart, összesen két kört dobott el, de a bo3-at akkor is behúzta. Érdemes lesz figyelni majd rá a későbbiekben, már többen esélyesnek tartják a végső győzelemre is, annak ellenére, hogy nála sokkal jobb eredményekkel rendelkező honfitársai is eljöttek. Ebben a csoportban volt még Neeb is, aki az egyetlen nem koreai játékos, akinek Koreában sikerült versenyt nyerni, mégpedig a 2016-os Kespa Cup-ot. Itt viszont nagyon gyengén játszott, egyedül a holland Harstem ellen tudott győzni és a legtöbb esetben kört sem tudott elhozni az ázsiai ellenfeleitől. Nagy csalódás volt a szereplése, főleg azért, mert sokan a legjobb 4 közé jósolták, ahhoz képest a teljesítménye nem volt túl meggyőző.

Továbbjutók: aLive, TY, Stats

C csoport

Na itt megtörtént az, amire senki nem számított. A tegnapi napon az itteni játékok előtt simán mindenki azt mondta, hogy a továbbjutók Zest, Nerchio és Patience lesznek, nem feltétlen ebben a sorrendben. Ez a jóslat nem volt túl nehéz a tavalyi év eredményei alapján, ehhez képest Finnországból érkezett egy Serral, aki gyors egymásutánban elverte mind a három előbb felsorolt profit. Öröm volt nézni, hogy mit csinált a Zerg játékos, aki ezzel pedig már bent is van a legjobb nyolcban, hiszen csoportelsőként kijárt neki, hogy egyből odajusson.

Továbbbjutók: Serral, Zest, Nerchio

D csoport

Itt tovább folytatódott a koreai hegemónia, pedig volt ShoWTimE és MaNa is, akiktől azért lehetett volna várni, hogy valamelyikük legalább a harmadik helyet megcsípi. De sajnos nem így történt. Sokkal meglepőbb inkább az, hogy a csoport elején nem INoVation van. Igaz ugyan, hogy jól kezdett és Dark ki is kapott tőle, de a végén leeresztett és még uThermal-tól is kikapott, ezzel pedig csak a csoport harmadik helyet tudta elérni.

Továbbjutók: GuMiho, Dark, INnoVation

Rájátszás

Az eredmények alapján a rájátszásba összesen két nyugati játékos került be. Akik közül már az egyik ki is esett, hiszen Nerchio egy sima 3:0 után áldozatul esett Stats Protoss játékának. Azért ez nem olyan meglepő, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy Stats ebben a pillanatban a világranglista első helyén áll. Itt már az is meglepetés és eredmény lett volna, ha Nerchio-nak kört sikerül nyernie. A többi meccsen INoVation simán kiütötte Ryung-ot, Dark pedig Solar-t iskolázta le hasonlóan. Végül azért a tegnapi estére is jutott még egy meglepetés, hiszen TY egy durván szoros összecsapásban kiütötte Zest-et. Persze tudjuk, hogy TY, Stats után a második helyen áll a ranglétrán, de Zest azért híres arról, hogy az ilyen versenyeken jól teljesít.

Tehát ezzel kialakult a végső nyolcas, sajnos már csak egy európai játékos maradt nyeregben, akinek szoríthatunk. Serral ma este Dark ellen száll majd ringbe. Az biztos, hogy nem lesz könnyű dolga, de reális esélye van arra, hogy továbbjusson, főleg ha figyelembe vesszük a csoportbeli teljesítményét. Ha valaki kíváncsi rá, akkor az alábbi stream-en fél nyolctól szurkolhattok neki.

Élő videó megtekintése innen: ESL_SC2 – www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!