A Blizzard szerint semmi baj nincs a smurfökkel

A Blizzard szerint semmi baj nincs a smurfökkel

Jeff Kaplan szerint nincs gond azzal, ha valaki a nulláról kezdi újra a játékot. Mással annál inkább.

Sokan vannak, akik nem nézik jó szemmel a smurf accountokat - vagyis azokat a felhasználókat, akik megvásárolják még egyszer a játékot, hogy ezzel lenullázzák a szintjüket és a gyengébb játékosokkal kerüljenek össze.

Tényleg probléma ez? Az Overwatch fejlesztőcsapatának feje, Jeff Kaplan szerint egyáltalán nem, a belső matchmaking rendszerük (amely nemrég tovább finomodott) ugyanis elintéz mindet.

"A smurfölés - és tudom, hogy nem ezt akarjátok hallani - egyáltalán nem olyan nagy probléma. Néhány hete például egy profi Overwatch játékos csinált egy smurf felhasználót és streamelni kezdett. Folyamatosan követtük az MMR-jét [matchmaking rank - a szerk.] és összehasonlítottuk a "fő" felhasználójával. Azt tapasztaltuk, hogy 15 meccs után ugyanannyi lett a kettő. Tudom, hogy rossz a smurfölés megítélése, de a valóság az, hogy a skilles játékosok hamar kikerülnek a gyengébb közegből."

Változott és igazságosabb lett a matchmaking rendszer

Mostantól még nagyobb eséllyel fogsz a képességeidhez hasonló szintű játékostársakat kapni.

Van egy másik jelenség is, amely kellemetlenül hathat ki a játékostársakra, ez pedig a boostolás, vagyis amikor egy jobb játékos egy nála gyengébbet "húz fel". Kaplan szerint ez teljesen elfogadhatatlan, és minden erejükkel azon vannak, hogy ellehetetlenítsék ezeket a próbálkozásokat. Ezért vezették be például azt is, hogy Diamond ranktól felfele legfeljebb 500 SR eltérés lehet a játékostársak között. De ezen túl is igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy a "fair" játékosok élménye ne csorbuljon.

Ti mit gondoltok, helyesek Kaplan meglátásai?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!