A Clash Royale az év esport játéka - leaglábbis a BAFTA szerint

Idén is kiosztották a legjobb játékoknak járó elisméreseket a BAFTA gálán. Azért született érdekes eredmény.

Ha azt mondom filmipar, akkor mindenkinek eszébe juthat az Oscar díj, ha azt mondom tudomány, akkor viszont már a Nobel-díj ötlik fel az emberekben. De van ilyen a játékok piacán is? A válasz pedig igen, a British Academy of Film and Television Art (BAFTA) 2003 óta minden évben díjakat ítél meg a legjobb játékoknak. Egy nagy különbség persze van, itt a legtöbb esetben a közönség szavaz és nem egy szakmai zsűri ítéli meg a győztest.

Idén 16 kategóriában versengtek a játékok és a díjazottak között jócskán lehet találni e-sport játékot is. A leggyorsabban és legütemesebben fejlődő játék idén a Rocket League lett. A legjobb mulitplayer kategóriában az Overwatch vitte a pálmát, míg idén a legjobb e-sport játék címét a Clash Royale kapta meg. Ez abból a szempontból érdekes, hogy a Supercell mobil stratégiai remeke mellett olyan versenyzők indultak még, mint a League of Legends, a Counter Strike: Global Offensive, az Overwatch és a Defense of the Ancients 2.

A győzelem után persze az internet egy kicsit azért felháborodott. Sokan kikeltek az ellen, hogy egy ilyen pay2win játék mégis mit keres az e-sport kategóriában. Felmerült az is, hogy ez csak egy egyszerű mobil app, nem kell hozzá különleges mechanikai tudás. De a leginkább aggasztó tény a győzelemmel kapcsolatban, hogy a BAFTA szervezet nemrég kinevezett aligazgatója, David Garner a Supercell egyik befektetője. Ez pedig azért adhat okot az összeférhetetlenségre.

Ha valakit érdekel a többi díjazott, akkor azt a következő linken megnézheti, született pár érdekes eredmény, de a legtöbb esetben jó helyre kerültek a díjak.

British Academy Games Awards Winners in 2017

Discover more about this year's British Academy Games Awards winners. See the list of the winners | Read about Special Award recipient, Brenda Romero

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!