1 millió dollár a tét az első hivatalos Clash Royale bajnokságon - indul a Crown Championship

1 millió dollár a tét az első hivatalos Clash Royale bajnokságon - indul a Crown Championship

A Supercell idén rendesen bekeményít, indul a Crown Championship.

A Clash Royale-nak nem a legjobb az elfogadottsága az e-sport világon belül. A PC-n és konzolon játszók sokszor csak legyintenek, hogy „Ugyan, ez csak egy mobilos játék”. Az egyik oldalról igazuk van, hiszen mechanikailag nem hasonlítható egy CS:GO-hoz vagy egy DotA-hoz. De meglepően erős és sokféle stratégia van benne, ami már kicsit bonyolítja a helyzetet. A másik mellette szóló érv pedig az, hogy hihetetlenül népszerű. A hivatalos adatok alapján ebben a pillanatban több mint 50 millió aktív játékosa van, amit az e-sport játékok rangsorában egyből a top5-be repíti, a tavalyi és az idei év slágerterméke, az Overwatch is csak most érte el a "mindössze" 30 milliós tábort.

Most pedig a Supercell még egy lapáttal rátesz, hiszen nemrég bejelentették, hogy érkezik a játék eddigi legnagyobb versenye, ahol a készítők a valaha volt legjobb játékost keresik:

„A Crown Championship lesz a Clash Royale első, hivatalos, globális versenysorozata. A tavaszi forduló május 11-én indul az Open Play bajnokságokkal az applikáción belül. Bárki nevezhet, aki elmúlt 16 éves és már elérte a 8. szintet. A tét pedig 1 millió dollár, amit a 2017-es év végén megrendezendő döntőben osztunk majd szét.”

A játék nemrég elnyerte a BAFTA díját is, mint az év e-sport játéka, ha pedig hozzárakjuk még az induló bajnoki sorozatot, akkor azért már nem lehet félvállról venni.

A jelentkezés teljesen ingyenes, mindenkit szívesen várnak, csak be kell regisztrálni a bajnokság hivatalos honlapján. Aki jól teljesít, az tovább jut az egyenes kieséses szakaszba, majd pedig a legjobb nyolc meghívást kap a tavaszi döntőre.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!