Dota 2 TI7: A Valve nem tétlenkedik, itt a meghívottak névsora!

Dota 2 TI7: A Valve nem tétlenkedik, itt a meghívottak névsora!

Több 10 millió dollár és az egész világot megmozgató esemény. Útnak indult a TI7 selejtezősorozata!

Sorra szállingóznak a Battle Pass megjelenése óta az információk a Valve háza tájáról. Bejelentették ugyanis, hogy mely 6 csapat kap meghívót az augusztusi világbajnokságra! Az elmúlt időszakban nyújtott teljesítmények és a stabilitás fontos tényező volt ebben az évben is. 3 nagy régióból 2-2 team kapott invitációt!

A felállások:

OG: il Fly, dk BigDaddyN0tail, fi JerAx, se s4, au Ana

Egy kivételével az összes Majort megnyerték és továbbra is az egyik legmeghatározobb társaság a Dota 2 világában.

Virtus.Pro: ru Solo, ua Lil, ua no[o]ne, ru 9pashaebashu, ru RAMZES666

Kijevben 2. hely és a Summit 7. kiírását is megnyerték, sikeresen megvédték a címüket. Remek év van eddig a hátuk mögött.

Evil Geniuses: dk Cr1t-, pk SumaiL, us Universe, se zai, ca Arteezy

Mindegyik TI-on ott vannak a legjobbak között, 2015-ben győztek is. Idén eddig a Manila Mastersen és a DotaPit Liga 5 szezonjában bizonyultak a legjobbnak. 

Team Liquid: de KuroKy, fi Matumbaman, bg MinD_ContRoL, jo Miracle-, lb GH

Sokáig nem találták a nyerő formájukat, de végül beindultak és megnyerték többek között az Epicenter 2017-et és a StarLadder i-League Invitational #2-t.

Invictus Gaming: cn Xxs, cn BoBoKa, cn BurNing, cn HHH / Q, cn Op

Kína egyik, ha nem a legerősebb ötöse. Ezt bizonyították a Dota 2 Asia Championships 2017 első helyének elhódításával.

Newbee: cn KAKA, au kPii, cn Sccc, cn uuu9 / Moogy, cn Faith

Egy ideig kérdéses volt, hogy ők lesznek e a hatodikok. Az utóbbi 2 hónapban viszont megerősítették pozíciójukat. Arany trófeáik közé bekerült a ZOTAC Cup Masters és Galaxy Battles is.

Lebonyolítás és a selejtezők:

Ebben az évben eltörlik a 2013 óta tartó wildcard meccseket, azaz a selejtezős rájátszást. Helyette 18 csapat fog vetélkedni, tehát a 6 biztos résztvevő mellé 12 csapat kvalifikálhatja magát! A lebonyolítást illetően a Valve úgy határozott, hogy 2 csoportra oszlik majd a társaság és a round robin köröket követően az utolsók kiesnek. 16 csapat pedig tiszteletét teszi a KeyArena-ban, innentől kezdve dupla ágrajzon (felső és alsó ág) zajlik tovább a verseny.

A tavalyihoz hasonló rendszerrel találkozhatnak a jelentkezők, a nyílt selejtezőket követően a regionális küzdelmekben mérik össze tudásukat. Minden zónából 3 csapat jut tovább.

Európa (2hely) meghívottjai: Crescendo, Danish Bears, Mousesports, Penta Sports, 4 Protect Five, Team Secret, Singularity, ezen kívül 2 nyílt selejtezős csapat és a Champions Cup végső győztese.

Független (1 hely) Államok Közössége: Comanche, Cyber Anji, Natus Vincere, Gambit Esports, Team Effect, Team Empire, Team Spirit, Vega Squadron és 2 nyílt selejtezős csapat.

Kína (3 hely): CDEC, EHOME, IG.Vitality, LGD, LGD.FY, VG.J, Vici Gaming és 2 nyílt selejtezős csapat valamint a Champions Cup végső győztese.

Dél-Kelet Ázsia (3 hely): Clutch Gamers, Faceless, Fnatic, Happyfeet, Mineski, TNC Gaming, Geek Fam és 2 nyílt selejtezős csapat valamint a Champions Cup végső győztese.

Észak-Amerika (2 hely): Complexity, Digital Chaos, Team NP, Planet Odd, Team Freedom, Team RED, Wheels Wrecking While Whistling és 2 nyílt selejtezős csapat valamint a Champions Cup végső győztese.

Dél-Amerika (1 hely): Elite Wolves, Infamous, Midas Club, SG-Esports és a 6 nyílt selejtező nyertese.

A menetrend:

Champions Cup: Június 21.

Nyílt selejtezők: Június 26-29.

Regionális selejtezők: Június 26-29.

Nyakunkon tehát az idei világbajnokság kvalifikációi, júniusban kiderül mely csapatok nyerik el a jogot, hogy a legjobbakkal részt vegyenek Seattle-ben a The International 7-en! Az összdíjazás állása pedig ebben a pillanatban: $15,876,268. Kezdetét veszi tehát a nyári Dota 2 ünnep!

Te egyetértesz a meghívott csapatok listájával? Szerinted kik jutnak majd tovább az egyes kontinensekről?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!