Ezt tudjuk eddig az IEM Oaklandről

Ezt tudjuk eddig az IEM Oaklandről

Idén novemberben visszatér az IEM Oakland, íme az eddigi információk a versenyről!

Az, hogy messze van még november közepe nem jelenti feltétlenül azt, hogy az IEM Oakland szervezői ölbe tett kézzel kell üljenek, sőt! Az elmúlt hetekben bejelentettek már 6 résztvevőt is a november 16-19 közötti versenyre.

A NiP Magic ismét csodát tett, a nindzsák letarolták Oaklandet!

AZ IEM Oakland döntőjében hátrányból fordítva tudtak nyerni f0resték, tökéletes főpróbát tartottak az ELEAGUE rájátszás és a Major kvalifikáció előtt!

Tavaly került először megrendezésre az oaklandi IEM, melyet csodával határos módon a NiP nyert meg a visszatérő pyth segítségével. CS:GO-ban már akkor is erős volt az összesen 250 000 dolláros fődíjazású verseny, ha a résztvevőket nézzük: a győztesek mellett ott volt még az SK, az Astralis, a FaZe, az Immortals, a G2, a Cloud9, a Na'Vi, a Liquid, a mouz, a Heroic és a TyLoo.

Ezúttal ugyanannyi résztvevő (12) lesz, mint tavaly, ám egyelőre több név is ismeretlen. Viszont hatot már tudunk közülük: az Astralis, a FaZe, az SK, a G2, a Cloud9 és a Liquid már megkapta a meghívóját a versenyre. Amit még biztosan tudunk a résztvevőkkel kapcsolatban, hogy összesen 8 csapatot hívnak meg a rendezvényre és 4-nek kell kvalifikálnia majd. Ez azt jelenti, hogy még két csapat bejelentésre vár, illetve ősszel lesznek majd valamikor online selejtezők is. Ezekről még pontos információkat nem jelentettek be a szervezők, így homály fedi őket.


Forrás: Oracle Arena

A versenynek ismét a gyönyörű Oracle Aréna ad otthont, ahol tavaly a NiP emelhette a magasba a trófeát. Viszont érdekes, hogy egyelőre nem hívták meg a címvédőket, melynek nyilván az az oka, hogy az utóbbi időben nagyon alul teljesítenek. Esetleg ha Kölnben valami csodát művelnek REZ-zel, akkor elképzelhető a meghívásuk, ám ez inkább találgatás, mint sem tény.

A verseny formátuma a következő lesz: két hatfős csoportban játszanak majd a csapatok, körmérkőzéses rendszerben, Bo1 meccseket. Az első helyezettek az elődöntőbe jut, a 2-3. helyezettek pedig negyeddöntőt játszanak a maradék elődöntős helyért. Ezek a meccsek már Bo3-ban zajlanak majd, míg a nagy döntő Bo5-ben.

Jön a CS:GO Grand Slam, az év legzseniálisabb húzása

Gigabizniszt hozott tető alá az Intel és az ESL, újabb millió dollár ütheti egy CS:GO csapat markát!

300 000 dollár lesz az összdíjazása a versenynek, sőt az IEM legfrissebb közleménye szerint ez lesz a 4. Grand Slam torna az ESL ONE Köln, a DreamHack Malmö és az ESL ONE New York után. Ráadásul kicsit tekertek a dolgokon, hiszen a lejjebb is látható pénzek összege "csak" 270 000 dollár. A maradék 30 000 dollár a csoportkörös meccsekért jár majd, hiszen 30-at játszanak majd összesen a csoportkör alatt és minden győzelemmel további 1 000 dollárt gyűjthetnek a csapatok. A nyereményalap elosztása a következőképpen néz majd ki:

  • 1. hely: $125,000
  • 2. hely: $50,000
  • 3-4. hely: $25,000
  • 5-6. hely: $12,000
  • 7-8. hely: $5,000
  • 9-10. hely: $3,500
  • 11-12. hely: $2,000

Ti kiket látnátok még szívesen Oaklandben?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!