Megtört egy

Megtört egy "örök második" átok az EU Contenders rájátszásában

Új Overwatch királya van az öreg kontinensnek.

Tegnap délutántól, egészen éjszakába nyúlóan rendezték, az 50 ezer dollár összdíjazású, európai Overwatch Contenders nulladik szezonjának rájátszását. A streamen kívül zajló első két mérkőzés, hatalmas meglepetéseket tartogatott a torna követői számára, mivel az alig pár hónapja alakult Bazooka Puppiez és 123, megsemmisítő 3-0 arányban győzték le a Misfits és Rest in Pyjamas gárdáit. Az élő közvetítésbe már igen parázs hangulatban kapcsolódhattunk be, az eUnited vs. Movistar Riders összecsapása tartogatott pár meglepő fodulatot. Érdekes módon, az utóbbi alakulat, az elvárásokhoz képest valamivel rosszabbul teljesített és szintén 3-0 eredmény alakult ki. Az ezzel párhuzamosan futó, Laser Kittenz vs. Team Singularity is hasonló módon a korábbiakhoz, teljes kiütéssel végződött a kiscicák javára.
ow all heroes
Az elődöntők már valamivel szorosabbak voltak. A Bazooka Puppiez vs. 123 meccsen, a számmal fémjelzett EU mix minden poszton lejátszotta a kiskutyákat, végül 1-3 arányban győzedelmeskedve jutottak tovább a döntőbe. A másik ágon az eUnited szintén brillírozott, ugyan ilyen mérleggel legyőzve a Laser Kittens csapatát. A nagy döntőt tehát a semmiből feltörő 123 és az európai szférát régóta meghatározó eUnited vívta.

Az első pályát, nagy meglepetésre az 123 vitte el, a nézők legnagyobb örömére. Route 66 már viszont az eUnitednek kedvezett, a sokkal agresszívebb támadásukat képtelenség volt megállítani. A harmadik pálya a sokak által kritizált Temple of Anubuis, vagyis gúnynevén inkább Temple of Drawnubis volt. Az 123 annak ellenére választotta ezt a map-ot, hogy tisztában voltak vele, az eUnited korábban nagyon jól szerepelt itt. Bele is szaladtak egy csúnya zakóba, az állás így 1-2-re változott. Hollywood sem hozott csodát a hátrányban lévő csapat számára, hiába sikerült betolni a payload-ot, az eUnited felkészültebb taktikával ezt is behúzta. Lijiang Tower már szintén nem hozott újdonságot, a Kruise és vallutaja által okozott nyomást nem bírta az 123. 

A végeredmény tehát 4-1, Európa új királya pedig a sosem szerencsés, mindig másodikként elkönyvelt eUnited lett, jutalmuk 25 ezer dollár. A második helyezett 123 sem lehet viszont elkeseredve, mivel fiatal csapatként mesés eredményt tudnak felmutatni egy igen erős mezőnyben, nyereményük 10 ezer dollár.

Ahogy már korábban megszoktátok, most is kiválogattuk számotokra, az este legizgalmasabb pillanatait. Jó szórakozást hozzá!

Mei maga az ördög

[Live] Overwatch Contenders - Season Zero - EU Playoffs: eUnited vs Movistar Riders [Bo5]

Live] Overwatch Contenders - Season Zero - EU Playoffs: eUnited vs Movistar Riders [Bo5] - Clipped by MajinSting

Genji solo carry

eUnited v 123 | Overwatch Contenders - Season Zero | EU Grand Finals

eUnited v 123 | Overwatch Contenders - Season Zero | EU Grand Finals - Clipped by Kruise

Sombra és Tracer kombó

[Live] Overwatch Contenders - Season Zero - EU Playoffs: eUnited vs Laser Kittenz [Bo5]

Live] Overwatch Contenders - Season Zero - EU Playoffs: eUnited vs Laser Kittenz [Bo5] - Clipped by wsp8

+Left Guy hehexd

LEFT GUY

LEFT GUY - Clipped by nottkyle

Összességében, egy kiváló és minőségi tornának lehettünk szemtanúi, ami eléggé felrázta az európai Overwatch közösséget. A közvetítő stáb zseniálisan egyensúlyozott a poénok és a szakszerű kommentár között, ráadásul a szervezésben és lebonyolításban sem volt hiba. Reméljük, a Blizzard nem áll meg ennél és a jövőben és még többtöbb hasonló kvalitású versenyt rendeznek majd nekünk, illetve a profi csapatoknak egyaránt.

Ti mit gondoltok? Jöhet még ilyen Overwatch verseny?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!