77 másodperces Hanamura győzelem - ez történt az NA Contenders utolsó napján

A tengerentúlon is végéhez ért az Overwatch Contenders.

Tegnap éjjel tartották az 50 ezer dollár összdíjazású, észak-amerikai Overwatch Contenders nulladik szezonjának rájátszását. Európában már szombaton megszületett a győztes, beszámolónkat az alábbi cikkben tudjátok elolvasni.

Megtört egy "örök második" átok, az EU Contenders rájátszásában

Uacute;j Overwatch királya van az öreg kontinensnek.

A rájátszás folyamán Bo5 formátumban küzdöttek meg egymással a csapatok, a döntő viszont már Bo7 volt. Az este 21 órától kezdődő közvetítés a Renegades vs. FNRGFE mérkőzéssel indított, az eredmény pedig nem várt fordulatot hozott, mivel az ismeretlenségből feltörő, anyagi támogatók és központi szervezet nélküli FNRGFE egy igen szoros, 5 pályán át tartó harc során megverte a Detroit Renegades csapatát 3-2 arányban. Az offstreamen közel párhuzamosan futó többi meccs már egyértelmű győzelmeket hozott, a Team Liquid és Immortals 3-0 kiütéssel győzedelmeskedett az EnVision és FaZe klán felett, kisebb meglepetésre viszont az LG Evil gárdája alulmaradt a Kungarnával szemben. 

Európával ellentétben, a tengerentúlon nem 8, csak 6 csapatnak jutott hely az augusztusban kezdődő Overwatch Contenders első szezonjába, mivel az APEX harmadik szériájában szereplő EnVyUS, valamint a jól megérdemelt pihenését töltő Rogue automatikus meghívást kapott. A negyeddöntők után tehát két offstream mérkőzés zajlott le, ahol a FaZe kiütötte az LG Evilt, a Renegades pedig az EnVisiont. 

A kialakult elődöntőket szerencsére már élőben tudtuk követni, 23 órás kezdéssel el is indult a Kungarna vs. Immortals párharc. A halhatatlanok egész végig uralták a pályákat, Lijiang Toweren nem engedtek pontot, Route 66-on betolták a payloadot és teljesen visszatartották a Kungarnát, Hanamurán pedig szintén 2-1 arányban győzedelmeskedtek. A csapatba frissen érkező koreai játékosok és edzők hatalmas löketet adtak az amúgy is erőteljes alakulat számára, akik már hosszú ideje meghatározó alakjai az észak-amerikai szférának. Az őrjítő tempó legjobb bizonyítéka a 77 másodperc alatt elért Hanamura győzelem.

[Live] Overwatch Contenders - Season Zero - NA Semifinal 1: Immortals vs Kungarna [Bo5]

Live] Overwatch Contenders - Season Zero - NA Semifinal 1: Immortals vs Kungarna [Bo5] - Clipped by maxwyght

Az este legizgalmasabb mérkőzése egyértelműen a Team Liquid vs. FNRGFE ütközet volt. Az FNRGFE igen erősen kezdett, Oasison domináns 3-0 eredményt mutattak fel, Watchpoint Gibraltaron pedig első pontig sem engedték a Liquid játékosait. A helyzet elég reménytelennek tűnt, azonban a Twitch chat imái meghallgattattak és Hanamurán megindult a TL, szokatlannak tűnő, lassú, Sombra támadó és védekező kompozíciójukra egyszerűen nem volt ellenszere az ellenfélnek. Hollywood is tartogatott meglepetéseket bőven, a Liquid agresszívan támadott, mégis megállásra kényszerültek méterekkel a cél előtt. Az FNRGFE támadóban szokásos diveot hozott, amire a TL szintén egy furcsa, Sombrára építő védelemmel reagált és sikerült megfogniuk az előrenyomulást, az állás tehát 2-2.

Az utolsó pályán, Nepalon egyértelműen az FNRGFE volt a favorit a Lijiangon mutatott teljesítményük alapján. Rettentő erősen is kezdtek, az első pontot el is hozták, amire hiába jött a Liquid válasza, a harmadik körben már mérkőzés ponthoz jutott az FNRGFE. Két pályán is nyernie kellett tehát a Liquid csapatának, hogy tovább juthassanak a döntőbe. A negyedik kör igen csak szorosra sikerült, 98%-99%-nál a Liquid jól kezelte a szituációt, életben tartva ezzel a reményeiket. A mindent eldöntő ötödik pálya ötödik pontján igazán véres összecsapásnak lehettünk szemtanúi, az FNRGFE azonban nem bírta a nyomást, teret engedtek a reverse sweepnek és 35%-100% arányban elbukták a pontot, a győztes tehát a TL lett.

[Live] Overwatch Contenders - Season Zero - NA Semifinal 2: Team Liquid vs FNRGFE [Bo5]

Live] Overwatch Contenders - Season Zero - NA Semifinal 2: Team Liquid vs FNRGFE [Bo5] - Clipped by LeekSpray

Pihenni nem sok időnk volt, mert alig 10 perc szünet után már el is kezdődött a Bo7 formátumban rendezett nagydöntő. Az Immortals kipihenten és az előző meccset végignézve érkezett a csatamezőre, amíg a Team Liquid egy stresszes, több órán át tartó szériából csöppent bele a következőbe. Sajnos az említett faktorok lényegesen befolyásolták a szemben állók teljesítményét és egy végig szoros, mégis egyoldalú döntőnek lehettünk szemtanúi. Akárcsak korábban, Nepal továbbra sem kedvezett a TL számára, mindhárom pontot elvesztették és hátrányból várhatták a folytatást. Watchpoint Gibraltaron már az Immortals gyengélkedett, a két különböző dive stílusban játszó csapat közül itt a Liquid változata bizonyult eredményesebbnek, 1-1. A vereség egészen feltüzelte a halhatatlanokat és Hanamurán egy tanítani való, első pontos védekezést mutattak be, ami után ők könnyedén foglalták el a célpontot. Hollywood valamivel kiegyenlítettebben alakult, a TL ismételten nem tudta célba juttatni a limuzint, az IMT viszont támadóban ezt megtette, habár csak 25 másodperc idejük maradt. Oasis-en már érződött a TL fáradtsága, hiába húzták be az első pontot és a másodikról is csak kevéssel maradtak le, az Immortalst hátán cipelő Agilities és GrimReality ellen nem tudtak mit csinálni.

[Live] Overwatch Contenders - Season Zero - NA Grand Final: Immortals vs Team Liquid [Bo7]

Live] Overwatch Contenders - Season Zero - NA Grand Final: Immortals vs Team Liquid [Bo7] - Clipped by Bwandisaur

A győztes tehát szoros mérkőzéseken az Immortals lett, bezsebelve ezzel a dicsőséget és a 25 ezer dolláros fődíjat. Hatalmas diadal ez számukra, mivel korábban sokszor csak örök másodikok voltak a Rogue alakulata mögött. A győzelem pillanatát szerencsére meg is örökítették nekünk, íme:

Immortals on Twitter

IMTOW are your #OWContenders Season Zero Champions! https://t.co/cYOeZlQcz9

Lezárult tehát az észak-amerikai Overwatch Contenders nulladik szezonja is, kialakítva ezzel az augusztusban rendezett, hat hétig tartó első széria szereplőit. A csapatok végső listája régiónként így fog kinézni:
ow contenders season one teams
Összességében ismét egy nagyszerű tornának lehettünk szemtanúi. Érdekes módon, az Overwatch Liga már bejelentett kommentátorai is tiszteletüket tették a stúdióban, ráadásul a döntőt ők maguk közvetítették. Az OW kasztolás alfái és omegái, Christopher "MonteCristo" Mykles és Erik "DoA" Lonnquist, egy valamivel elemzősebb, kevésbé harsány stílust vittek a stúdióba, ezzel is színesítve a tornát.

A két régió profijai számára most egy kis nyári szünet következik, azonban még sem maradunk néznivaló nélkül, mivel heteken belül elkezdődnek a világbajnokság selejtezői és az Open Division mérkőzései is.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!



Kövess Minket!