Merkel az e-sportot is kampányba foglalta

Nincs visszaút, már a német politika is az e-sporttal kampányol.

Idén Németországban választások lesznek, ahol eldől, hogy az Angela Merkel által vezetett Keresztény Demokrata Unió (CDU), a jelenleg regnáló párt, megkapja-e a megfelelő mennyiségű szavazatot arra, hogy ismét kormányt alakítson. Az érdekes az egészben nem az, hogy a CDU alatt egy picit rezeg a léc, hanem hogy a párt a kampányába az e-sportot is belefoglalta. A kiadványban a következők szerepelnek ezzel kapcsolatban:

"A videojátékok kultúránk fontos részét képezik, ezért segítenünk kell az e-sportok fejlődését és megfelelő körülményeket kell teremtenünk a játékosok számára"

A CDU lépése abból a szempontból furcsa, hogy ezidáig közömbösen vagy negatívan tekintettek a játékok világára. A konzervatív párt a múltban többször is kifejezte, hogy nem szimpatizál az FPS játékokkal. Thomas de Maizére, a belügyminiszter részben a Counter-Strike: Global Offensive-et okolta a 2016-os müncheni lövöldözés miatt. Egy másik szembeötlő példa, hogy 2012-ben a párt meg akarta torpedózni, hogy a Far Cry 2 kapja meg abban az évben a "Legjobb Német Játék" címet. Wolfgand Börnsen magából kikelve kampányolt az ellen, hogy egy ilyen "lövöldözős" játék vigye haza az illusztris kitüntetést.

De nem csak a CDU próbál ellenállni a játékok világának. A Német Olimpiai Bizottság egy "múló trendnek" nevezte az e-sportokat, amiben "nincs szükség semmilyen motorikus tevékenységre". Sajnos a véleményüket valamilyen szinten a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is osztja.

Lehet e-sport az olimpián, de nem most

Ben | 17/06/02 07:23 Az e-sportok esetében mindig is sarkalatos kérdés volt, hogy az elektronikus játékok profi versenyzői sportolók-e, hogy a játékokat lehet-e sportágaknak tekinteni? Ha azt vesszük alapul, hogy ebben is a fizikális és mentális képességeinket használjuk azért, hogy legyőzzük az ellenfeleinket, akkor a válasz egyértelműen igen.

Minden bizonnyal persze az e-sport nem képezi majd a kampány szerves részét, de az iparág nagysága miatt a pártok már nem mehetnek el mellette szó nélkül. Várhatóan nagy és specifikus dolgokat nem fognak ígérni ezzel kapcsolatban, de a mivel hivatalosan is elkötelezték magukat iránta, ezért nyerhetnek pár szavazót, akik akár számukra pozitív irányba is befolyásolhatják a választási eredményeket.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!