Őket nézzétek, ha tanulni szeretnétek

Őket nézzétek, ha tanulni szeretnétek

Profi játékosokat ajánlunk figyelmetekbe, akik nemcsak szórakoztatnak, de oktatnak is.

Már többször hangot adtunk annak, hogy ha tanulni szeretnétek az Overwatchról játékmechanikailag, kizárólag profi játékosok streamjeit érdemes néznetek. Joggal merülhet fel most a kérdés, kik számítanak profinak és hol találhattok rájuk?

VIDEÓ: 4 percnyi MADA MADA az EU Contenders bajnok Kruise-tól

Sokakkal ellentétben, az eUnited Genji játékosának nem mindig van szüksége healingre.

Az alábbiakban összeszedtünk számotokra három külföldi és egy magyar játékost, akik nem csak magas szinten vannak a ranglétrán, de a streamjeiken edukációs tartalomgyártással is foglalkoznak.

Brandon "Seagull" Larned


seagull ow akward handshakeA világ leghíresebb Overwatch játékosaként számon tartott egykori TF2 profi, már a a béta verzió óta napi több órát öl a játékba és közvetítéseinek nézőszáma több tízezerre rúg. Karrierje során a Luminosity Gamingnél és a Shaquille O'Neal résztulajdonában lévő NRG Esports tagja is volt, pár hónapja azonban kiszállt az aktív csapatozásból egyelőre, hogy főként a streamelésre koncentrálhasson. Adásai kiválóan egyensúlyoznak a szórakoztatás és az edukáció között, minden mozdulatát és döntését elmagyarázza, ráadásul a közönség kérdéseire is folyamatosan válaszol. Twitch csatornáját ITT találjátok.

Lucas 'Mendokusaii' Håkansson


mendo mlg vegas c9 ow
Mendo is már a játék korai szakaszától kezdve profinak számít az Overwatch világában. Az egykori iddqd (később EnVyUs) tagjaként tavaly végigverték az európai szférát, azután pedig a Cloud9 alakulatához szerződött Dps és Flex pozícióba. Jelenleg ő is passzív állományban van és a közvetítésekre koncentrál, továbbá néhány szintén profi szinten játszó svéd társával megalapították a Team Välfärd edukációval foglalkozó csapatot. Gyakorlásaikat nem csak töviről hegyire elmagyarázzák, mérkőzéseiket utólag elemzik is minden szempontból. Twitch csatornáját ITT találjátok.

Sebastian "chipshajen" Widlund


envyus chipshajen apex s2
A szintén svéd srác az EnVyUS tagjaként a világ elitjébe tartozik. Halálpontos Ana Sleep Dart-jai, Sombra hack-jei, vagy Zenyatta helyezkedései egyedülállóvá teszik a többi suport játékosokhoz képest. Csapatával jelenleg Koreában szerepelnek az OGN Overwatch APEX harmadik szezonjában. A torna miatt, sajnos a stream beosztása nem kedvez az európai nézőközönségnek, azonban a nyár folyamán és a későbbiekben mindenféleképpen érdemes figyelni mikor fenn van, mivel kiváló tippeket és trükköket sajátíthattok el tőle. Twitch csatornáját ITT találjátok.

Gáspár "Res1st" Péter


res1st wse ow
Res1st neve a Counter Strike: Source játékban nyújtott teljesítménye miatt lehet ismerős sokak számára. Az Overwatch elindulásakor úgy határozott, hogy komolyabban szeretné ezt is művelni, és Magyarország legeredményesebb csapatának, a Wonder Stag e-Sportsnak a kapitánya lett. Közvetítései során arra is törekszik, hogy a nézőközönség megfelelő betekintést nyerjen az aktuális metába és ranked szintek közti különbségekbe. Ráadásul nemrégiben elindította saját edukációs programját, amiben a neki elküldött játékokat elemzi és próbál tippeket adni a fejlődni akarók számára. Twitch csatornáját ITT találjátok.

Így első körben ők lennének azok a játékosok, akiket mindenképpen érdemes nézni ha szeretnétek fejlődni a játékban. A lista természetesen nem teljes, pillanatnyilag csak azokat vettük számításba, akik a legnagyobb edukációs tartalommal bírnak. Érdemes még továbbá Twitchen a "Competitiveow" közösségre rákeresni, ott ugyanis csak olyan tartalomgyártókat találhattok meg, akik elég magas szinten űzik a játékot.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!