Nem lesz idén E-Frag CS:GO világbajnokság!

Nem lesz idén E-Frag CS:GO világbajnokság!

Egy, az E-Fraghez közeli forrás erősítette meg a címben is olvasható szavak hitelességét.

2015-ben indította el az E-Frag saját CS:GO világbajnokságát, ahol a csapatok országok alá szerveződve vehetnek részt értékes nyereményekért. Az ötlet nagyon jól indult, hiszen a cél az volt, hogy közelebb hozza az e-sportok működését és imázsát a hagyományos sportokéhoz. Összesen kétszer rendezték meg a világversenyt eddig, de nagyon úgy tűnik idén elmarad az előző évek problémái miatt.

Még mindig nem fizették ki a CS:GO világbajnokság résztvevőit

2016 október 5-9. között zajlott az E-frag által szervezett The World Championship, amit végül Törökország nyert meg. Hiába a 90 napos határidő, a kifizetések mégsem történtek meg.

Az egyik okot közvetlen a fenti hírben leírtak jelentik, ugyanis a pénzügyi támogatója a rendezvénynek, az Azubu haldoklik. Nemrégiben felvásárolták az európai Hitbox streamer platformot, majd létrehozták ebből és az Azububól a Smashcastet. Amíg ezzel van elfoglalva a pénzügyi hátteret szolgáló cég nem igazán kap teret az olyan dolgok finanszírozása, mint a CS:GO világbajnokság. Az elsődleges okot valószínűleg ez az anyagi bizonytalanság jelenti, ugyanis nem biztos, hogy az E-Frag képes lenne kifizetni egy ilyen volumenű versenyt ától cettig.

Utánajártunk: Ezért lett FLASH a magyar válogatott csapatkapitánya!

Az E-frag kiválasztási folyamata több lépcsős, nem lehet akárkiből kapitány!

Mint azóta kiderült, az Azubut, mely most már Smashcast, egy Lars Windhorst nevű német vállalkozó befektető cége, a Sapinda finanszíroz a háttérben. Több, gyanús ügyletbe is belekeveredett Windhorst az évek alatt: kétszer is csődeljárást kért cégei ellen, valamint 2009-ben bűnösnek találták sikkasztás vádjában. Az Azubut is folyamatosan károsította az elmúlt négy évben kiszámíthatatlan kifizetéseivel és azok többszöri visszatartásával. Egyelőre úgy tűnik, ez a cég kiszállt a Smashcast mögül, de többekben is csalás gyanúját keltette, hogy Windhorst nemrégiben London legdrágább részében vásárolt magának lakást 25 millió dollár értékben.

Viszlát Azubu és a Hitbox - Jöhet az első gambling stream platform a Smashcast

Ben | 17/05/12 07:00 Az Azubu renoméja romokban, a Hitbox meg haldoklik, a kettő együtt talán újjászülethet. Az Azubu és a Hitbox nincs többé, de aggodalomra semmi ok, nem számolják fel őket csak az ázsiai nagy testvér úgy-ahogy van megvette a Hitbox-ot és ahelyett, hogy beolvasztotta volna, inkább úgy döntött, hogy dobja a régi márkanevet és egy újat hoz létre.

Egy másik ok, amit az E-Fraghez közeli forrás erősített meg és a fentiek következménye lehet, hogy az idei évben a szervezés helyett a gyártással szeretne foglalkozni az E-Frag csapata. Tehát nem a saját nevükkel fémjelzett versenyek szervezésében vesznek majd részt, hanem másokén. mint a lebonyolításért felelős gárda. Ugyanis a történtek miatt egészen megromlott az utóbbi időben a cég renoméja, kevés lehetőséget kapnak és nincsenek anyagilag sem a legstabilabb lábakon és nem látnak jobb utat afelé, hogy visszanyerjék a rajongók bizalmát.

Kíváncsiak leszünk mikor és hol találkozhatunk velük ismételten, mert a cég nagyon profi a versenyek ezen részében. Igazán sajnálatos, hogy az ő imázsukat rombolja egy másik cég, akinek szerződéses kötelessége lenne állnia a szavát és kifizetni őket.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!