Újabb információk érkeztek az ESL Pro League 6. szezonjáról

Érkezik a hatodik ESL Pro League szezon és idén sem maradunk magyar érdekeltség nélkül!

Tegnap derült ki, hogy hol kerül majd megrendezésre a Pro League döntője, de most már minden részlet napvilágot látott. 

Dániába megy az ESL Pro League!

DeKay értesülései szerint a következő szezon döntőjét Dániában tartják meg.

Augusztus 22-én fog kezdődni az újabb szezon, ahol 14 európai és 14 észak-amerikai csapat fogja összemérni tudását. Az összdíjazás ugyanúgy maradt 1 millió dollár, mint az előző szezonban. Öt új csapat érkezett a ligába, Európába kettő, név szerint a Majorön meglepetést okozó BIG és a svéd GODSENT. Észak-Amerikából 3 újoncot üdvözölhetünk majd, a Ghost Gaming-et, a Splyce-t és a Rogue-ot, akik az Enigma6-ből lettek. Az átláthatóság érdekében nézzük meg, hogyan is néz majd ki a teljes névsor:

EURÓPA: Astralis, BIG, FaZe Clan, Fnatic, G2 Esports, GODSENT, HellRaisers, Heroic, mousesports, Na'Vi, NiP, North, Team LDLC

ÉSZAK-AMERIKA: Cloud9, compLexity Gaming, CLG, Rogue, Ghost Gaming, Immortals, Luminosity Gaming, Misfits, NRG Esports, OpTic Gaming, Renegades, SK Gaming, Splyce, Team Liquid

Visszatérhetnek a bundabotrány miatt eltiltott ex-IBP-s játékosok!

Két éve lettek eltiltva a profi játéktól azok az ex-IBUYPOWER-es játékosok, akik bundabotrányba keveredtek, de az ESL új szabályzata szerint visszatérhetnek!

Örömünkre a HellRaisers bent maradt a Pro League-ben, így újra szurkolhatunk DeadFoxéknak, hogy lejussanak a LAN döntőre. Gondolom mindenki emlékszik még, hogy az ESL új szabályzata alapján az ex-iBUYPOWER játékosok ezen a tornán akár részt is vehetnek, ha bármelyik csapat úgy gondolná, hogy szükségük lenne új játékosra. Vajon, melyik csapat meri meghúzni ezt a lépést? Ez is kiderül majd a következő hetekben.

Egy másik nagy hír, hogy szeretnének fejlődni több tekintetben is a szervezők, így ősszel 1080p/60fps közvetítést kapunk, sőt lesznek "szuper hetek" is. Utóbbi annyit tesz, hogy a 10 játékhétből 3-at úgy szerveznek meg, hogy keddtől vasárnapig folyamatosan pörögnek majd az esti mérkőzések. Igazán érdekes lesz látni ezt a gyakorlatban is, hiszen önmagában nagy húzás volt legutóbb a 3 napos játékhét bevezetése is, reméljük ősszel még több nézőt vonz majd be ez a kis csavar. Tehát alapesetben kedd-szerda-csütörtök lesznek mérkőzések, mint ahogy azt tavasszal megszokhattuk, de néha kapunk még extra 3 napot ajándékba!

Rendkívül várjuk már az új szezont és kíváncsiak vagyunk, hogy a G2 megtudja-e védeni a címét!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!