Harbleu szerint anti-dive meta alakulhat majd ki a közeljövőben

Az NRG Esports profi játékosa úgy véli, hogy a Zarya buff megállíthatja a jelenlegi meta elnyomását.

Pénteken Doomfist bekerült az élő szerverekre, viszont akárcsak pár hónapja Orisa, a kompetitív módban egyelőre még nem használható a karakter. Korábban már írtunk nektek egy cikket a hős használatáról, erősségeiről és gyengeségeiről egyaránt, ha lemaradtatok volna, az alábbiakban tudjátok pótolni.

Doomfist olyat üt, hogy a fal adja a másikat

Ha már éles, akkor nézzük át pontosan mit is tud pontosan. Mi ellen jó és kit kell elkerülni.

Azzal ugye mindenki tisztában van, hogy sajnos a Quick Play mód az elmúlt félévben egy olyan hellyé alakult át, ahol semmi és senki nem vehető komolyan, mivel az unatkozó vagy trollkodó játékosok előszeretettel rontják el mások szórakozását. Doomfistet tehát semmi értelme ott tesztelgetni, maximum a képességeit tudjátok begyakorolni, azonban a Ranked használhatóságáról és a többi karakterrel való kombó lehetőségeiről szinte semmit sem tudhattok meg. Sok játékos például nem fog játszani kompetitív módban abban a pár napban, amikor a karakter is bekerü odal, mivel tele lesz a játék önjelölt Doomfist mainekkel, akik azt sem tudják mi merre hány méter. 

Nem is szaporítanám tovább a szót és rátérnék most a lényeges részre, azaz hogyan fog illeszkedni az afrikai antihős a jelenlegi metába, illetve át fogja e alakítani a sokak számára rettentően idegesítő dive koncepciót? A válaszért szerencsére nem kell messzire mennünk, ugyanis az NRG Esports játékosa, az amerikai Anthony "harbleu" Ballo szerint, Doomfist egy kiváló anti-dive meta részese lehet majd. A profi offtank játékos nemrég feltöltött egy videót, ahol azt elemzi, hogy a frissítéssel együtt érkező Zarya buff, miszerint a hősnő ultimate képességéből már nincs menekvése az olyan mobilis karaktereknek mint Tracer vagy Genji, milyen hatással lesz majd a ranked rendszerre. 

Véleménye szerint ez a buff rendkívül intelligens és abszolút dive elleni lépés volt a Blizzard részéről, Doomfistel kombózva pedig megfelelő countere lehet az eddig látott meták bármelyikének, de különösen a divenak. A többi offmeta hős buffolásával pedig egy olyan diverzitás érhető el, ami talán egyensúlyt teremt majd az erőben és megakadályozza például a játékosok folyamatos elégedetlenkedését és hisztizését. A szóban forgó videót itt találjátok:


Reméljük Harbleunek igaza lesz, és a Blizzard végre megtalálta azt az aranyközéputat, ami nem csak a casual játékosoknak, de a profiknak is tökéletesen megfelel majd.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

 Cover: glemda

Kövess Minket!