Doomfist már a játék indítása óta kész van, csak most jött el az ideje

Doomfist már a játék indítása óta kész van, csak most jött el az ideje

A karakter nem volt tervben, de a közösség az egyik animáció miatt "kikövetelte" magának.

Hivatalosan Doomfist a legújabb tagja az Overwatch csapatának. A képességei alapján pedig elmondható, hogy tényleg egy jó adag újdonságot hozott a játékba. Szinte minden támadása arról szól, hogy bele akar mászni az ellenfelének az arcába és közelről akarja lecsapni őket.

De lehet, hogy újnak és csilli-villinek tűnik az egész karakter, de nemrég kiderült, hogy a Talon egyik vezére nem is olyan friss, még a játék kezdetekor kidolgozták. Az igaz persze, hogy a legelső karakterek között nem volt ott, de amikor az egyik első videóban a kesztyű volt a történet középpontjában, akkor a közönség nagyon ráharapott a témára és abban a pillanatban megindultak a találgatások ezzel kapcsolatban. Michael Chu, a játék vezető írója a következőket mondta erről a jelenségről:

"Nagyon gyorsan kiderült, hogy az embereket nagyon érdekli, hogy ki is az a Doomfist és látni akarták a játékban is. Egyet kellett értenünk velük. Arnold, az Overwatch projekt egyik vezetője ezért viharos gyorsasággal kidolgozta a hőst, de amikor arról, ment a vita, hogy az első körben ki kerüljön a játékba, akkor úgy döntöttünk, hogy még nem jött el az ideje."

Ha azon a gyűlésen, akkor úgy döntenek, hogy Genji maradjon ki, akkor nem láthattunk volna egy kampányt, amiben a rajongók követelik, hogy Terry Crews adja majd Doomfist hangját és persze ekkora hype-ot sem sikerült volna az egész köré építeni valószínűleg.

De talán jobb is lett ez így, mert fel lehetett vezetni az egészet rendesen. Orisa érkezése egy kicsit érdekes volt, valahogy nem illett a metába és kevesen is játszották. Egy kicsit mindenki értetlenül állt az egésszel szemben, hogy most akkor ez mégis micsoda. De amikor Doomfist megérkezett, akkor leesett, Orisát ellene tervezték. A Halt minden alacsony hatótávú ellenfél ellen jó, a Fortify miatt pedig hiába jön az a Rocket Punch, sok hatása nem lesz.

"Miután Sombra a játékba került, akkor úgy döntöttünk, hogy még egy tank hőst akarunk behozni. Mivel szeretjük, ha a karakterek története összefonódik, így egy kicsit változtattunk az Orisá-jén és máris megvolt a mese, ami összekötötte Doomfistel."

Persze, ahogy egy jó történetszál folyik, ha egy kérdésre választ kapunk, akkor még három merül fel. Még mindig nem tudjuk mi a helyzet a Horizon Lunar Kolóniával és arra is rá kell jönni lassan, hogy a Talon szervezet nem csak egy agyatlan bűnszövetkezet, aminek az egyetlen sikere, hogy lelőttek egy pacifista robotszerzetest. Sokkal több van még az Overwatch történetében, amiről még nem esett szó. Van egy olyan érzésem, hogy a Blizzard tartogat még meglepetéseket.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Cover és képek: Blizzard

Kövess Minket!