Friberg szabadon igazolhatóvá vált!

Friberg szabadon igazolhatóvá vált!

Hivatalosan is elvált friberg és a NiP útja, miután felbontották a szerződést a játékos kérésére.

Már júniusban napvilágot látott a hír, hogy Friberg jó sok lehúzott év után padra kerül a nindzsáknál. Akkor egy 19 éves tehetség, Frederik "REZ" Sterner érkezett a helyére, akivel később megnyerték a DreamHack Valenciát. Nemsokkal a lecserélése után már bejelentette friberg, hogy akár egy észak-amerikai csapatban is szívesen játszana, de azóta semmit sem hallottunk felőle.

Változás a NiP felállásában. Viszlát Friberg!

Várható volt, hogy előbb vagy utóbb drasztikus választ fog adni a NiP az folyamatos sikertelenségre. Eljött a pillanat!

Még az ESL One kölni versenyén, ahol egyébként az elemző asztalnál tevékenykedett, mondta, hogy még mindig készen áll arra, hogy profi szinten versenyezzen és kupákat vigyen haza. Most pedig már hivatalosan is szabadon igazolható lett, miután a NiP a szerződést is megbontotta vele. Friberg a történtekről egy hosszabb Twitter bejegyzésben beszélt.

"Az elmúlt hetekben nagyon sokat gondolkodtam, hogy mit is akarok csinálni, játsszak tovább vagy esetleg próbáljak ki valami mást. Még mindig azt érzem, hogy top szinten akarok játszani és még több extra órát akarok beletenni a CS-be, hogy készen álljak egy újabb trófeát a magasba emelni. 

Miután beszéltünk a NiP-pel beleegyeztek, hogy a szerződésemet is megbontjuk és szabadon igazolható leszek. 2012 óta a csapat tagja voltam, szóval nagyon furcsa lesz majd, hogy nem ezt a csapatot fogom képviselni, de mind a szervezet, mind a játékosok nagy helyet foglalnak el a szívemben."

Persze, érkeznek egyből a találgatások, hogy hova is igazolhat. Szó volt arról is, hogy Hiko új észak-amerikai csapatához igazol vagy esetleg a nemrégiben visszaengedett ex-iBuyPower játékosok mellé csatlakozik, de persze európai színtéren is érkeznek a pletykák. Bőven benne van az is, hogy valamelyik svéd gárdába csatlakozik, érkezhet a GODSENT-hez vagy a fnatic-hez is.

Ti mit gondoltok melyik csapatban folytatja?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!