Hivatalos: Biztosan csatlakozik még több város is az OWL-hez!

Nemsokára érkezik a szöuli csapat felállása, de addig is történnek még érdekes dolgok az OWL-en belül!

Szerdán tartottak egy sajtótájékoztatót Szöulban, ahol a helyi csapat CEO-ja, Kevin Chou és az OWL atyja, Nate Nanzer is megtartották beszédüket. Az első kérdés természetesen Kevin Chou-hoz szólt, miszerint miért csatlakozott Szöul is a ligához.

"Nagyon sokat gondolkoztam ezen az egészen. Amikor először szóba jött, hogy csatlakozhatunk, akkor sok város közül választhattunk volna. De Philip (a Kabam társalapítója - a szerk.) és én elkezdtük elemezgetni minden város előnyét és hátrányát. Megegyeztünk a harmadik partnerrel, hogy Szöul lenne a legmegfelelőbb erre a célra. Itt vannak a legjobb játékosok és olyanok is, akik profi játékosból lettek edzők, vagy elemzők. Több generációból van lehetőségünk válogatni és ezt nem mindenhol lehet megtalálni a világban. Az egészben az a legnagyszerűbb, hogy a legjobb játékosokkal és edzőkkel alapíthatjuk meg majd ezt a csapatot."

Később úgy folytatta, hogy a szöuli csapat várhatóan a következő héten kerül majd bejelentésre. 

Hivatalos: itt az első hét Overwatch League résztvevő város

Most már el lehet hinni, hogy elindul az Overwatch League.

A következő kérdés már Nate Nanzer-hez szólt: várhatunk-e még újabb csapatokat, városokat a jövőben.

"Igen. Biztosan lesz még több bejelentés most és a liga kezdete között."

Melyik város lenne még arra alkalmas, hogy csatlakozzon az OWL-hez? Összegyűjtöttük a legvalószínűbbeket:

EURÓPA

Európa az egyik legvalószínűbb, hogy szeretne majd csapatot, hiszen az első héten nem volt még európai.

Párizs, Franciaország

Európa egyik központjaként emlegetik és innen származik talán a legelismertebb európai csapat is, a jelenleg amerikai zászló alatt versenyző Rogue. A PSG segítségével a hely megvásárlásával se lenne gond és talán Párizs lehet az európai e-sport legújabb központja.

Katowice, Lengyelország

Persze vannak jobb városok egy OWL csapat vásárlásához, mint Katowice, de nagy hagyománya van itt e-sportnak. A tavalyi ESL döntőket is itt rendezték és ha ez a tradíció megmarad, akkor akár a Virtus.Pro segítségével ez lehet a következő kiadó hely Európának.

London, Anglia

London az eUnited miatt lehet érdekes, hiszen maga a csapat európai, de amerikai felmenőkkel rendelkezik, úgyhogy a hely megvásárlásával itt sem lenne gond. 

ÁZSIA

Ázsia lenne a legideálisabb ha a pénzügyekről lenne szó, hiszen a kompetitív szcéna és a piac sokkal fejlettebb, mint bárhol máshol a világon. 

Peking, Kína

Óriási a játékostartomány és Kína mindig is egy ideális hely lesz ahhoz, hogy egy e-sport csapatot üzemeltessen.

Hong Kong vagy Tajvan

Mind a két város elég tradicionálisnak számít, már ha az e-sportot nézzük és a befektetők ezreivel sem lenne gond.

ÉSZAK-AMERIKA

Észak-Amerika mindig is egy jó célpont lesz, ha ilyen helyekről van szó. Igaz a 7 bejelentett csapatból már 5 amerikai központú, de még így is valószínű, hogy bejelenthetnek akár többet is. Ha tényleg vásárolnak egy újabb helyet, akkor azt várhatóan egy olyan állam fogja megvenni, mint például Texas vagy a kanadai határon fekvő Toronto.

Hihetetlen dolgok történnek az OWL körül, de még mindig van idő a kezdésig és ki tudja, hogy addig mi fog még történni!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!