Az Immortals CEO-ja az Overwatch jövőjéről

Szerinte új lendületet vesz a Blizzard versenysorozata.

Tegnap még azt fejtegettük, hogy vajon mi lesz a Blizzard által szervezett Overwatch League-gel, de mára kiderült, hogy újabb csapatok csatlakoznak a versenysorozathoz és az Immortals CEO-ja is megszólalt a témával kapcsolatban. 

Noah Winston az INVEN Global-nak adott interjújában azt nyilatkozta, hogy több dolgot is figyelembe vettek akkor, amikor a ligába való jelentkezés mellett döntöttek. Egyrészt nagyon szeretik ezt a játékot és látják, hogy elképesztő növekedésnek indult a Blizzard háttértevékenységének köszönhetően, hiszen a cég elképesztő pénzt, energiát tol az Overwatch népszerűsítésébe.




Emellett az is tetszik nekik, hogy a játék által saját rajongóbázist tudnak kialakítani és a világ más városainak csapataival is megküzdhetnek, ami szerinte nagyban hasonlít a tradiocionális sportban használt modellekhez. Bár tisztában vannak vele, hogy az e-sporttal egyelőre nem lehet akkora bevételre szert tenni, úgy gondolják, hogy pont az Overwatch League lesz az, ami a ligában szereplő csapatok profitnövekedését fogja elősegíteni. 

Nem bíznak abban, hogy egy nagyobb kábelcsatorna lecsapna a liga közvetítési jogaira, de nekik az is elég, ha a netes közvetítéseken felbuzdulva sok rajongó személyesen is ellátogat a rendezvény helyszíneire. Noah szerint az e-sport és a hagyományos sport között az a legnagyobb különbség, hogy az e-sport működése leginkább a szponzori támogatásokon alapszik, emiatt a jövőben - rajongóbázisuk tanulmányozásával és kiismerésével - ettől szeretnének minél jobban függetlenedni.




Az Immortals fejesének az Overwatch League-gel kapcsolatban nincsenek nagy elvárásai. Ha az első szezon átlagosan 30-40 ezer néző között fog teljesíteni, azzal elégedett lesz, de azért a rájátszásra már 70-100 ezer közötti nézőszámot vár.

A ligában indított csapatukat a már meglévő játékosaik fogják alkotni, de 6 versenyzőnél több alapembert szeretnének, hogy könnyedén tudjanak cserélgetni, ha a helyzet megkívánja. Azt nem tudja, hogy hogyan fognak teljesíteni - hiszen még nincs meg az összes résztvevő csapat -, de a fiatal játékosokból álló csapatuk ellenére úgy gondolja, hogy a nyugati parton benne vannak a legjobb 3-ban. Bízunk benne, hogy így is lesz.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!