22 verseny a 2017-2018-as szezonban!

22 verseny a 2017-2018-as szezonban!

A TI7 miatt mindenki lázban ég, a múlt havi bejelentést követően pedig már sokan a szeptembert is várják.

A Valve bejelentése, miszerint harmadik felek szervezhetnek Minor vagy Major versenyeket teljesen átalakítja a következő szezont. Most pedig már azt is tudjuk, miként fog kinézni a 2017-2018-as naptár. 11 Major és 11 Minor kerül majd megrendezésre az ősztől kezdődően. A Minorok 150 ezertől indulnak, a Majorok 500 ezer dollártól, és az előbbit a Valve extra 150, az utóbbit 500 ezerrel toldja meg. Az eredeti kiadó által szervezett versenyszezonokat (első évben 3, majd 2 Major) váltja az új rendszer.

Az összes torna a jövőévi TI selejtezőinek is megfelel, kvalifikációs pontokat gyűjtenek majd a csapatok a pénzen kívül. Valószínűleg ezt is fel fogják használni a következő vb meghívottainak a megállapításánál. Az első verseny a TI7 után a Starladder minor lesz, október 11. és 15. között kerül megrendezésre. Az első major még ugyanebben a hónapban 28-29-én lesz, az ESL One szervezésében, Hamburgban. Minden egyes versenyre a 6 régióból lesz selejtező.

A teljes menetrend itt látható:

Több mint 14 millió dollárt osztanak majd szét a 22 rendezvény alatt és a következő TI összdíjazásával együtt ez bőven új rekordot jelenthet majd. Úgy tűnik tehát, hogy a Valve a CS:GO után a Dota2 közösséget és e-sportot is szeretné megszilárdítani.

Nektek, hogy tetszik az új szezon? Nem sok egy kicsit a versenyek száma?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!