Overwatch vb: Sima továbbjutás mindkét ágon Katowicében!

Overwatch vb: Sima továbbjutás mindkét ágon Katowicében!

Az utolsó napjára virradt Katowice és lejátszották a tavalyi vb döntő visszavágóját is.

A 3. egyben utolsó fordulóban a csoport 100%-os csapatai és a már kiesett együttesek estek egymásnak. Az A csoportban Korea először találkozhatott méltó ellenféllel, mint kiderült mégsem így történt. Sima győzelmet arattak a hollandok felett és miután a hazaiak a végére megemberelték magukat kialakult a végeredmény. A B csoportban a két kiesett csapat nagyot küzdött az utolsó fordulóban, ennek köszönhetően egyikük sem zárt pont nélkül, a másik meccsen pedig a két óriás rangadója döntött, hogy ki játszik Koreával a rájátszásban.

Dél-Korea 4-0 Hollandia
(King’s Row, Nepal, Horizon, Route 66)

Lengyelország 4-0 Ausztria
(King’s Row, Lijiang Tower, Horizon, Route 66)

A B csoportban a 2 nagy szintén egymás között dönthette el a csoportelsőséget. A teljesítménykényszer hatására egy igen kiélezett küzdelmet hozott a párharcuk. Hollywoodon az oroszok csak hosszabbítás után tudtak nyerni 4-3-ra. Majd következett Ilios, ahol egyenlített Kanada egy szoros pontfoglalós csatában, majd Horizon-on csodálatos több, mint 6 perces védekezés után nyerték meg villámgyorsan a támadó körüket. Újabb payload tologatás vette kezdetét és ahogy az eddig látható volt ez kevésbé ment az észak-amerikaiaknak, a 3. pont előtt megállították őket. Oroszország feltámadt, Shadowburn is egyre jobban Genjizett így végül megnyerték az utolsó pályát. Következett a hirtelen halál, egy Bo3-as Oasis. Két kanadai, név szerint Mangachu és Roolf itt villantott igazán nagyot, előbbi Pharaval, utóbbi Mercyvel játszott tökéletesen. Oroszországra tehát Dél-Korea várt a legjobb 4 között, Kanada fellélegezhetett.

Oroszország 2–3 Kanada
(Hollywood [4-3], Ilios [1-2], Horizon [1-2], Route 66 [3-2], Oasis [0-2])

Szingapúr 2-2 Törökország
(King's Row, Lijiang Tower, Horizon, Route 66)

A két már kiesett csapat derekasan harcolt, látszott, hogy eléggé egy szinten vannak. Törökország vezetett, majd Szingapúr felállt és még fordítani is képes volt, a végén viszont a törökök is beleadtak apait-anyait, döntetlennel zártak.

Rájátszás

Dél-Korea 3-0 Oroszország

King’s Row-n a koreai Reinhardt, Zarya, Junkrat hármas áttörhetetlen volt, az oroszok még a Hanzot is bevették Shadowburn révén, de esélytelenek voltak elhozni a payloadot. Ráadásul a fordulás után az első támadást sem tudták kivédekezni. Lijiangon párszor tudtak pontot foglalni, összességében azonban az ázsiaiak uralták a pályát. Volskayan sikerült az oroszoknak gyorsan megszerezniük az első pontot, majdnem 6 percük maradt a további támadásokra, azonban ellenfelük bámulatosan védekezett. A szerepcserét követően Korea megmutatta, hogy méltó a BlizzConra, sőt igazi meglepetés lenne, ha nem védenék meg idén a címüket. Miután Oroszországot kivégezték, nehéz lenne bárkit is kiemelni a koreaiak közül, nagyon együtt van a csapat és egytől egyig rendkívül skillesek.

Kanada 3-0 Hollandia

A másik párharc egy kicsit szorosabbnak indult, végül sima kanadai sikert hozott. Minden pályán egy kicsit meg tudták szorongatni a hollandok ellenfelüket, több erő viszont nem lakozott bennük. Hiába TwoEasy és a kimagasló teljesítménye, ez is eltörpült az észak-amerikaiak összeszedett játéka mellett. Mangachu a kanadai csapatkapitány pedig igazi vezéregyéniségnek bizonyult.

King’s Row 2-1
Nepal 2-1
Horizon 2-1

A BlizzConra kijutott válogatott listája eddig: Kína, Franciaország, Ausztrália, Svédország, Dél-Korea, Kanada. Jövőhéten Santa Monicában az utolsó két csoport is megmutatja magát és eldől, mely 2 válogatottal egészül ki a már így is patinás lista.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!