Megérkezett a Frozen Throne, mi pedig azonnal ki is próbáltuk

Megérkezett a Frozen Throne, mi pedig azonnal ki is próbáltuk

Hajnalban Európában is elstartolt a játék új kiegészítője.

Elérkezett a nap, amikor a Blizzard szabadjára engedte a legújabb Hearthstone kiegészítőt, a Knights of the Frozen Thronet. Észak-Amerikában és Ázsiában már az éjszaka folyamán kipróbálhatták a játékosok, az öreg kontinensre viszont csak hajnalban jutott el a játék.

Íme pár pakli kezdemény, amivel akár el is lehet kezdeni játszani a KoFT-ban

Ha jön egy új Hearthstone kiegészítő, akkor általában a meta elég rendesen átalakul ( kivéve abban az esetben, ha a kiegészítőt The Grand Tournament-nek hívják - a szerk.) . Az új lapok, az új mechanikák és szinergiák felrázzák a játékosokat, akik új paklikat, új taktikákat és stratégiákat eszelnek ki.

A megjelenést helyi idő szerint hajnal 5 órára ígérte a Blizzard és őszintén szólva elég nehezemre esett ilyen korán kelni, viszont teljes mértékben megérte. A korábbiakhoz tartotta magát a stúdió, szóval a belépéskor már várt is rám három ingyen Frozen Throne pakli jutalomként. Mivel FTP játékos vagyok és sajnos nem vittem túlzásba a kiegészítőre való felkészülést, összesen 300 gold volt az accountomon, illetve 6 darab új pakli. Gondolkodtam rajta, hogy elég lesz ez a mennyiség, a virtuális pénzből inkább megyek majd egy szokásos kiégős arénát, viszont elcsábultam és inkább elvertem mindent a shopban. 

9 pakli egy kiegészítő indulásakor talán nem tűnhet soknak, azonban a Blizzard új rendszerének köszönhetően, biztos voltam benne, hogy esik majd egy Legendary, meg pár jó Epic lap is, szóval gyermeki örömmel vetettem magam bele a bontogatásba. A kis rituáléimnak, és persze a Ben Brode-hoz elmormolt imáimnak hála érkezett is egy narancssárga lap Prince Keleseth személyében, azonban PenhaDanitól már tudom, hogy 400 duston kívül nem fogom más hasznát látni. A többi lap említésre sem méltó, talán egy-két epic, jó pár rare és rengeteg common, viszont duplicate alig, ami kellemes csalódásként ért.
hs blizzard frozenthrone

Most joggal kérdezhetitek, hogy ilyen kevés paklinál miért ilyen meglepő a kevés ugyanolyan lap? Nos, a korábbi tapasztalataim alapján akár 5 packból is ki lehetett nyitni 4-5 ugyanolyan kártyát, szóval ismét emelem poharam a Blizzard dolgozóira, hogy változtattak a játékszabályokon. Visszatérve a kártyákra, nem teketóriáztam tovább, mivel biztos voltam benne, hogy milyen két lapot szeretnék kipróbálni, szóval fogtam a felesleges lapjaim, meg a most érkezett használhatatlan legendást és szépen betörtem őket, hogy lecraftolhassam a Lich Kinget és Garrosh DK változatát. 

Ne nézzetek most ilyen furcsán, az említett két kártya biztosan fekszik majd az általam preferált játékstílushoz, ráadásul önmagukban is nagyon erősek, legalábbis ez jött le a magyar és külföldi profi játékosok közvetítéseiből. Összesen három meccsre volt időm a controllosabb Taunt Warriorommal, de a két kártya tökéletesen tette a dolgát és mindegyik mérkőzés EZ Win lett. Az ellenfeleim persze rosszallásukat fejezték ki, amikor kicsattantak a legendás lapok, viszont innen üzenném nekik, hogy a Blizzardnál így kezelik a kiegészítővel kapcsolatos panaszokat és kommenteket:


Mivel szorított az idő és még ki akartam próbálni a beígért PVE módot is, rögtön nekirontottam a Lich Kingnek és Icecrown Citadelnek. A játék nem mondom, hogy csal, de Arthas a második körben már telerakta a pástot és gyorsan a temetőbe küldött. A poén itt jött, mivel rögtön fel is élesztett Death Knight formában és immár az ő oldalán kellett játszanom. Innentől elég spoileres lenne a történet, szóval nem szeretném lelőni az izgalmakat, inkább próbáljátok ki minél hamarabb az Adventure Modeban található új játékmódot. Egyelőre csak egy szárny nyílt meg, viszont akárcsak korábban, hetente érkeznek majd a friss tartalmak és nyílnak meg új kihívások.

Összességében rendkívül elégedett vagyok a kiegészítővel így első körben, mivel buggal nem találkoztam, a PVE mód pazar, a kártyák animációi és effektjei kiválóak, szerintem a Blizzard rendkívül jó munkát végzett, aminek a casual játékosok, mint én nagyon fognak majd örülni. A játék kompetitív részét preferálóknak természetesen még várniuk kell egy kicsit, amíg az új kártyák megtalálják a helyüket és a meta átalakul, viszont az Un'Goroban kialakult kő-papír-olló szisztéma szerintünk megmarad majd. Viszont előreláthatólag a Pirák Warroir, akarom mondani Pirate Warrior továbbra is T1 marad.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

 

Kövess Minket!