Hirdetés

Frozen Throne lapelemzés PenhaDanival, 2. rész: A Legendary kártyák

A sorozat második részében a Class és Neutral legendás lapok lesz a téma. 

Hirdetés

Hamarosan elstartol a Knights of the Frozen Throne kiegészítő, aminek kapcsán elindítottuk a lapelemzős cikksorozatunkat az ország egyik legjobb játékosával, PenhaDanival. Az első rész a Death Knight hőskártyákkal foglalkozott, ha lemaradtatok volna róla, az alábbi cikkben tudjátok pótolni.

Frozen Throne lapelemzés Penhadanival, 1. rész: A Death Knight hőskártyák

A sorozat első részében az elhalálozott hősöket és képességeiket mutatjuk be nektek.

Ma folytatnánk is a sorozatot a Neutral és Class legendás kártyákkal. Van belőlük bőven, szóval nem is rabolnám tovább az időtöket, jöjjön PenhaDani értékelése a lapokról. A pontozás ezúttal is 1-5 között változik. 

Hadronox (1)
hs blizzard frozenthrone legendary
9 manáért borzalmas statok, a magas HP miatt neked kell ténylegesen megölnöd, ha ki akarod nyerni az effektet. Az ilyen magas manaköltségű lapokról általánosságban elmondható, hogy kijátszásakor vagy stabilizálnia kell a helyzetünket a játékban (pl. Primordial Drake), vagy gyakorlatilag meg kell nyernie számunkra a játékot (pl. N’Zoth). Ez mindkét kategóriában csúnyán megbukik, egyszerűen használhatatlan.

Professor Putricide (3)
hs blizzard frozenthrone legendary
A statok a manaköltségért teljesen korrektek, szóval ha valamilyen értéket ki tudunk nyerni belőle a játék során, már jól jártunk. Az ellenfelünk számára egy kötelezően megölendő lényként szolgál a negyedik körben, így nem játszhatja zavartalanul a saját játékát. A lap egyetlen problémája, hogy a secret hunter nem tűnik elég erősnek kompetitív játékhoz, de így is párszor rémálmokat fog okozni egy meg nem oldott Cloaked Huntress után felbukkanva.

Sindragosa (2)
hs blizzard frozenthrone legendary
Egy nagy kupac stat, mage paklikban nem igazán hasznos a dragon altípus, a Frozen Championok pedig borzalmasan lassúak. A random legendaryk már önmagukban nem elég erősek, ráadásul ki is kell őket játszanunk, tehát hatalmas tempóhátrányba kerülünk csak velük. Egyszerűen a mage-nek rengeteg jobb lategame opció is rendelkezésére áll, sokkal hamarabb játszanánk Medivh the guardiant vagy Archmage Antonidas-t.

Bolvar, Fireblood (4)
hs blizzard frozenthrone legendary
Ránézésre nagyon rossznak tűnnek a statjai, azonban ha a saját Divine Shield-jén kívül még egy másik lényünkről is lekerül a buborék akkor már megkaptuk a szükséges statokat a manaköltségért. Egy Wickerflame vagy Corpsetaker után kirakva pont ideális, nehezen megoldható célpontot ad a Spikeridged Steed-ünknek, így garantáltan sokat fogják próbálgatni a játékosok.

Archbishop Benedictus (1)
hs blizzard frozenthrone legendary
7 mana 4/6, a battlecry általában ront a paklink minőségén. Ennél többet nem igazán lehet elmondani, a fatigue nem egy létező wincodition jelenleg a játékban, így néhány vicces videón kívül soha nem fogunk találkozni ezzel a csodás lappal.

Lilian Voss (3)
hs blizzard frozenthrone legendary
Legrosszabb esetben egy yeti, megfelelő pakliban azonban akár sokkal jobb is lehet. Tempo rogue-ban coinokat vagy használhatatlan random spellek helyett próbálhatunk jobbakat szerezni, jól illeszkedik a mana görbénken az Ethereal Peddler elé. Mivel rugóknak Tomb Pillager kirotálása óta nincsen igazán jó 4 dropja, ezért biztosan ki fogják próbálni sok különböző pakliban.

Moorabi (2)
hs blizzard frozenthrone legendary
Statokban és effektben kísértetesen emlékeztet Gadgetzan Auctioneer-re a shaman legendary trollja, azonban míg az aukcióst olcsó spellekkel a paklink gyors felhúzására használhatjuk kombó paklikban, addig Morrabi a jelenleg elég rossz freeze effektekkel juttatthat minket egy kis lapelőnyhöz. Mivel control pakliba illik, ezért saját lényeket nem igazán fogunk tudni vele másolgatni, az ellenfelünk lényei pedig többnyire nem illeszkednek a paklink lassú stratégiájába. Jobban járunk, ha a lapelőny generálást Mana Tide Totemre és Spirit Echora bízzuk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?