Lucióball: Tippek és Trükkök

Még van 15 nap, hogy felmenjetek a top 500-ba. Íme pár trükk, ami segíthet.

Az új Summer Games-el együtt visszatért az egyik közönség kedvenc, a LucióBall is. Sőt a Blizzard még meg is fejelte a dolgokat azzal, hogy egy ranglétrát is odapakolt, amin azt is figyelemmel lehet kísérni, hogy a többiekhez képest milyen jól vagy netalántán rosszul tudjuk boop-olni azt a labdát. Ha pedig még ez sem lenne elég, akkor a top 500 játékos minden szerveren kap egy teljesen egyedi spray-t az esemény végén. Ha pedig mindenképpen meg akarjátok szerezni ezt a kis nyalánkságot, akkor mutatunk pár ötletet, amivel jobbak lehettek.

Az alapok

Arra már nyilván rájöttetek, hogy a labdát többféleképpen is lehet terelgetni. Az első és legegyszerűbb, hogy megpróbáljátok kicsit cipelni magatokkal, ilyenkor nem kell mást tenni, mint a WASD skillt használva menni előre. Nyilván ezzel a módszerrel nehéz lesz gólt szerezni, hiszen az ellenfél simán lecsapja a kezünkről a játékszert, de arra jó lehet, hogy más szögből tudjunk a kapura lőni. 

Ennél eggyel erősebb az ütés funkció, vagy a meele. Ez még mindig nem túl veszélyes az ellenfél hálójára, de nagyszerűen használható egy passzra a csapatársnak vagy, hogy kiüssünk egy lövést, ha boop éppen CD-n van.

A boop az egészben a legjobb és persze ez a legerősebb 'fegyverünk' is. Ez löki a legmesszebb a labdát és ez is adja bele a legtöbb erőt. De azt érdemes megjegyezni, hogy ha csak simán meglövitek a labdát, akkor messzire fog gurulni. De ha közvetlen közelről felfelé céloztok, akkor a labda is ívben megy majd. 

A sppeed boost is egy fontos tényező. Nem érdemes CD-re tolni mindig, érdemes kivárni az olyan alkalmakat, amikor mi és az ellenfél is rohanunk a labdához. Vagy akkor is fontos lehet, ha vissza kell érni a kapuba egy védés miatt.

Végül ott van az ulti. Az alap, hogy átmegyünk Speedy Gonzales-be, de a boop CD-je olyan alacsony lesz, hogy kb. folyamatosan lehet tolni. Akkor érdemes használni, ha a labda az ellenfél térfelén gurul szépen lassan és mindenki meg akarja kaparintani, egy belőtt ultival le lehet előzni az ellenfelet. Kapusként akkor is mehet, ha egy olyan lövésre akarunk vetődni, amit alapból nem érnénk el. Védekezni nehéz ellene, de azért van taktika oda is. A már fentebb említett íves lövéssel érdemes a levegőbe küldeni a lasztit, hiszen a szuper sebesség sem tart örökké.

Pozícionálás

Az egészet lehet teljes káoszban csinálni, hogy mindenki rohan a labda után és nyomja a boop-ot, mintha muszáj lenne. De van egy általános stratégia, ami célravezetőbb és a Rocket League esetében már bevált. Érdemes a pályát három részre osztani, a játékosoknak pedig érdemes szerepet vállalni. Ezt általában a meccs kezdete előtt kell átbeszélni a csapattársakkal.

Kapus: Ahogy a név is elárulja, ennek a játékosnak az egyetlen célja, hogy kivédje a lövéseket. Emiatt, szinte soha nem érdemes messze eltávolodni a kaputól.

Középpályás: Ez a legrugalmasabb pozíció. Mindig oda kell segíteni egy picit, ahol szükség van rá. Lehet előre és hátra is lépni.

Csatár: Érdemes a másik csapat térfelén maradni végig és kivárni, amíg a csapattársaknak sikerül előreküldeni a labdát, amint pedig megérkezett, akkor lehet támadni.

Támadás és gól

Ha a labda a középpályán van, akkor nem érdemes a csatárnak és a középpályásnak is loholnia érte. Hagyjatok helyet a passzoknak . Ha passzoltok, a lövés helyett, akkor meg tudjátok zavarni az ellenfél kapusát és sokkal könnyebben tudjátok elgurítani a labdát mellette. 

Védekezés

Ha az ellenfélnél van a labda, akkor a középpályásnak érdemes vissza lépni, hogy be tudjon avatkozni a dolgokba, ha a kapus bajba kerülne. A csatár viszont még ebben az esetben se menjen hátra, mert egy jól előre küldött passz simán gólhelyzetbe hozhatja.

Reméljük ezzel a kis szösszenettel sikerül kicsit segíteni és a maradék 15 nap alatt sikerült megmászni a ranglétrát.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Cover és képek: Blizzard

Kövess Minket!