Garvatron: "A Goldenbe egyszer még fel szeretnék jutni"

Legújabb interjúalanyunk a TWB Gaming magyar játékosa, Garvatron!

Szia Garvatron! Mondanál pár szót magadról azok kedvéért, akik esetleg még nem ismernek?

Garvatron: Dávidnak hívnak, egy átlag 16 éves vagyok, aki szereti az online játékokat és az életben a sportokat is. A testvérem mutatta meg a játékot, és miatta is kezdtem el játszani. Kezdetben csak poénból játszottam a játékkal, aztán megtetszett a kompetitív része, az ESL. Jelenleg a TRIGG klán tagja vagyok, ahol egy jó baráti társaságot alakítottam ki, akikkel személyesen is találkozok. Napjaimat sok játékkal, és twitch-en streameléssel töltöm.

Honnan indult az e-sport karriered? Mikor jött el az a pont, amikor azt mondtad, hogy kipróbálod magad kompetitív szinten?

Garvatron: Akkor indult lassan négy éve, amikor sajnos tudatosult bennem, hogy arany nélkül nehezen megy a játék. Egy kis aranyszerzési lehetőséget kerestem, így jött az ESL. Így hát amikor csatlakoztam az első komolyabb, átlag feletti klánomhoz, akikkel már lehetett eredményesen csapatban játszani, elkezdtem kupákon részt venni a klántársakkal.

Még napjainkban is megosztó kérdés, hogy lehet-e sportolónak nevezni valakit, aki online játékokkal játszik. Te hogy viszonyulsz ehhez a témához?

Garvatron: Mindig is úgy álltam hozzá, hogy igen, lehet. Ugyanúgy gyakorlás és koncentráció szükséges a jobbá váláshoz. Persze itt nem fizikailag kell a topon lenni, de ugyanúgy megterhelő lehet több órát csak a játékra figyelve játszani. A sakkhoz tudnám hasonlítani, és ha már azt szellemi sportként kezeljük, az esportot is nyugodtan el lehet annak könyvelni. Pozitív hatása az esportnak, hogy sokat javul tőle az ember koncentrációs képessége, amit a való életben is sok helyen lehet kamatoztatni.

Mennyi időt kell szerinted gyakorlásra fordítani ahhoz, ha meg szeretnéd állni a helyed a WoT e-sportban? Te mennyit gyakorolsz naponta?

Garvatron: Ha komolyabb szinten szeretnéd megállni a helyedet, akkor napi 3-6 órán simán bele mehet. Jelenleg nincs szezon, nincs speciális acc, és trainingpartner sincs sok, így a csapattal a go4wotokon/wg-s kupákon kívül egyáltalán nincs gyakorlás. Egyénileg egyébként mindig lehet fejlődni, amikor csak játszom, bizonyos értelemben gyakorlok.

Visszagondolva megérte időt áldozni erre a tevékenységre?

Garvatron: Én úgy gondolom, hogy megérte. Amikor nem idegesített fel, mindig is élveztem a játékot, egyedül a boostok gyakorlását és a taktikák kitalálását mondanám szenvedősebbnek. Minden időm, amit WoT-tal töltöttem, a szabadidőmből volt, nem ment semminek a kárára, sok embert megismertem, így egyértelműen megérte.

Mi a legnagyobb eredményed, amit a World of Tanks e-sport szcénájában elértél?

Garvatron: Sajnos a Grand Finals-t még nem sikerült megnyernem, talán nem is fogom, de a Goldenbe egyszer még fel szereznék jutni. Általában eredményt GO4WOT-on, magyar/south east 7v7-eken értem el, valamint 3v3 kupákon. Legnagyobb eredményeimnek a 2016-os Hmfest, illetve 2016-os Play IT offline kupák megnyerését mondanám.

Ezek szerint részt fogsz venni a következő Silver League szezonban. Melyik csapatot fogod erősíteni?

Garvatron: Jelenleg még nem tudom biztosra. A Wild Bunch adott, de egy erős magyar, vagy akár más nemzetközi csapatban is szívesen kipróbálnám magam.

Ha már az erős magyar csapatokat említetted, akkor beszéljünk kicsit a magyarok helyzetéről. Van olyan csapat jelenleg, amelyik képes lenne bejutni a Goldenbe?

Garvatron: Igen, lenne olyan csapat, a TriggR csapata személyében.

Kicsit rugaszkodjon el a realitás talajától. Ha összerakhatnál egy magyar csapatot, akkor ki lenne az a hét magyar játékos, akiket mindenképp a csapatban szeretnél látni?

Garvatron: Én nem változtatnék semmit a TriggR-en, idő- és energia befektetéssel nagy potenciál van bennük.

Mi a helyzet a piszkos anyagiakkal? Egy WoT-os a te szinteden mennyi profitál a versenyekből?

Garvatron: Sajnos egy magamfajta játékos az e-sportból akkora bevételre nem tud szert tenni, mint például egy pro CS:GO player. Már a Silver ligában nem jár semmilyen nyeremény (az esetleges Goldenbe jutáson kívül), a GO4WOT díjazást is nagyban csökkentették, illetve ingame nyeremények terén is sokkal kisebb a díjazás. Hosszútávon tényleg csak a Golden Liga kifizetődő, ott már azért egy kicsivel komolyabb profitra lehet számítani.

Számokban mire kell gondolni? Pár ezer forintra, esetleg százezrekre?

Garvatron: Ha Golden ligáról beszélünk, akkor akár százezrekre, a tetején milliókra. Az én szintemen viszont tényleg csak pár ezrekre, na meg a PlayIT-en nyert nem olcsó egérre. De azért az is tegyük hozzá, hogy ha az játékbeli gold nyeremények forint értékét nézzük, egy pár százezer már biztos összejött.

WoT - Így szerezz goldot

Scheff | 17/06/27 18:28 A Golden Leauge játékosok bevétele 20.000 arannyal egészül ki szezonként, de mindenki más törheti a fejét, hogy honnan szedje össze a havi prémiumra vagy épp kedvenc prémium tankjára a szükséges arany mennyiséget. Összeszedtük nektek, hogy milyen lehetőségek vannak az arany szerzésre jelenleg.

Van olyan szegmense a WoT-nak, ami elég jól fizet szerinted ahhoz, hogy akár az iskolát vagy a munkát is érdemes legyen otthagynod érte?

Garvatron: A WoT e-sport játékosainak csak egy nagyon szűk rétegének adatik meg, hogy full time a játékkal tudjanak foglalkozni. Számomra jelenleg a tanulás a legfontosabb, aztán a játék. Egy szervezettel való profi szerződés nélkül nem érdemes feladni az iskolát, és még szerződéssel is csak akkor, ha az tényleg nagyon ígéretes. A streamelés is érdekel, de ahhoz még be kéne futni, mint WoT streamer. Ha lenne egy akkora követőbázisom, mint pl. s1mple-nek, hogy pár perc alatt már tízezrek néznének, azért elgondolkoznék az iskola otthagyásán.

A szervezetekkel kapcsolatban érdemes lehet kitérni arra, hogy a legtöbb csapat mögött egyáltalán nem áll szervezet. Ez idővel szerinted változhat?

Garvatron: A változáshoz mindenek előtt az kell, hogy nőjön az érdeklődés a játék iránt e-sport téren. Mivel az egyetlen tényleg nagyszabású verseny jelenleg a WGL, csak a WG-n múlik, hogy ez változik-e majd.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.