Jó hírek a nagyvilágból: OW csapatot vett a Cloud9

Az európai Lazer Kittens alakulatát vette meg az amerikai szervezet. 

Az Overwatch e-sport világában kezd forró lenni a talaj, ugyanis múlthéten újabb két Overwatch Leage helyszínt jelentettek be. Jelen esetben London számít most nekünk, ahova a Cloud9 szervezete vásárolta be magát.

200 millió dollárt ér és még el se indult, mi az?

Két új csapata van az Overwatch League-nek, ezzel már 9 (+1)-re gyarapodott a számuk.

A bejelentéskor találgatások tömkeleget futott végig a közösségen, a C9 meg tartja az eddigi csapatát? Vagy kirúgják őket és megvesznek egy másik csapatot? Nem kellett sokáig várnunk a válaszra, ugyanis hajnalban bejelentették, hogy a Cloud9 megveszi a Lazer Kittens privát csapatot, úgy szőröstől-bőröstül. Az avatatlan olvasó most joggal kérdezheti, mi az a Lazer Kittens?

A Laser Kittens csapatot pár hónapja alapította az Overwatch e-sport nagyágyúja, Ali ”Alicus” Saba, akit leginkább a Misfits volt menedzsereként és az igazolások és forgatás nagymestereként ismerhettek. A friss szervezet hamar nagyot ment a kompetitív szférában, bejutottak az Overwatch Contenders nulladik szezonjába és a harmadik helyen végeztek még a nyár elején. Alicus a pályán kívül is sikerre vitte a szervezetet, amikor fél millió dollár értékben kötött szerződést a JetSmarter légitársasággal. 

A csapat jövője tehát igen fényesnek nézett ki az európai Overwatch átlaghoz képest, viszont amikor bejelentették az Overwatch League-et és az árakat, mindenki kicsit elbizonytalanodott. Alicus twitteren elég aktív, szóval rendszeresen megosztotta gondolatait a témával kapcsolatban, egyik sötétebb pillanatában például így értékelte a helyzetet:

Alicus on Twitter

some of the behind the scenes OWL stuff going on atm is literally game of thrones level, but i'm ecstatic for the first season nonetheless

Most azonban mindenki fellélegezhet a bejelentett felvásárlással, ráadásul az "eredeti Cloud9" sem kerül lapátra, hanem lesz egy NA és egy EU roster. Első körben ez nem jelent problémát, mivel a két alakulat külön ligákban játszhatna a Contenderseken(Az LK bejutott, az NA C9 meg érdeklődik a Liquid eladó helyéért), viszont a Londoni Overwatch League kapcsán már lehetnek problémák. 

A pletykák szerint akár egy "szupercsapaton" is gondolkodnak a szervezetnél, mindkét alakulatból kiválasztanák a legjobban szinergizáló játékosokat, de erről még semmi hivatalos infó nincs. Mindenesetre a jelenlegi EU C9 tehát így néz ki, miután Nevix a Misfits-ből és LegitRC az egykori Selfless-ből érkezett hozzájuk:

  •  Andreas "Nevix" Karlsson (DPS)
  •  Finley "Kyb" Adisi (DPS)
  •  Carl "crems" Aspehult (Flex)
  •  Tiago "mowzassa" Rodrigues (Tank)
  •  Luís "Greyy" Perestrelo (Support)
  •  Ryan "CrusaDe" van Wegen (Support)
  •  Chris "spazzo" Infante (Coach)
  •  Dillain ”LegitRC” Odeneal (Analyst)
  •  Ali ”Alicus” Saba (Director)

Az elmúlt pár hónapban rendkívül sok negatív hír érkezett, szóval mi mindenképpen örülünk a mostani pozitív híreknek. Ti mit gondoltok? Az új Cloud9 sikeres lesz majd?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

 

Kövess Minket!