Nem borult a papírforma Los Angelesben sem, megvan a 8 vb finalista!

Nem borult a papírforma Los Angelesben sem, megvan a 8 vb finalista!

Santa Monicában rendezték az Overwatch világbajnokság negyedik, egyben utolsó állomásának csoportkörét.

Miután az elmúlt két napban már eldőlt, hogy mely országok kerülnek a rájátszásba, így az utolsó forduló tulajdonképpen már csak a pontos sorrendről döntött, amely után a rájátszás koronázta meg a hétvégét. A G és H jelű kvartettből a 4 továbbjutó közül 2 képviselheti magát a finálén, novemberben a BlizzConon. A tavalyi medálok után idén egy egészen elképesztő trófeát kap majd a világbajnok, amit az alábbi videón meg is tekinthettek:

G csoport

Egyesült Államok 3-1 Tajvan
Brazília 3-1 Új-Zéland

A két eddig hibátlan csapat az elsőségről dönthetett a 3. fordulóban. Az amerikaiak szokásukhoz híven, főleg a hazai pálya előnyét élvezve, roppant komolyan vették az egész hétvégét. Szervezetten, kis hibaszázalékkal játszva, mindössze egy pályát bukva jutottak tovább elsőként. A másik találkozón mindkét válogatott derekasan küzdött, de végül a brazil küldöttség összeszokottsága döntött.

H csoport

Nagy Britannia 4-0 Németország
Izrael 3-1 Belgium

A két óriás végül sokkal simább párharcot produkált, mint azt sokan várták. A szigetlakók nem adták meg az esélyt ellenfelüknek, így meglepetés nem született, az Egyesült Királyság megnyerte a csoportját. Belgium az utolsó meccsén még King’s Row után egyenlíteni tudott, de aztán Izrael összeszedte magát és végül a Zengaming eSports-ból álló együttes nem tért haza győzelem nélkül.

 

Rájátszás

Egyesült Államok 3-0 Németország
(Hollywood 3-0, Nepal 2-1, Horizon 2-1)

Egy igazán parázs meccsnek ígérkezett ez a párosítás, végül nagyobb volt a füstje, mint a lángja. A fritzek a rájuk jellemző odaadással küzdöttek és időnként meg is tudták szorongatni az amerikaiakat, de összeségében nem volt esélyük. Jake és Sinatraa elképesztően jó napot fogott ki, minden sikerült nekik és töménytelen mennyiségű fraget lőttek. A közönség ovációja és szurkolása nem maradhatott el. Ez a kombináció pedig a fináléba repítette a hazaiakat.

Nagy Britannia 3-0 Tajvan
(Hollywood 3-2, Nepal 2-0, Horizon 2-1)

Ez a párharc valamivel szorosabb volt, mint az előző, de Tajvan sem tudta borítani a papírformát. Hollywoodon még nagy sansz volt, hogy hosszabbításra kerüljön sor, a brit védelem viszont nem roppant össze. A következő pályák már egyértelműbbek voltak, így az utolsó hely is elkelt a nyolcas döntőben.

A novemberi BlizzConra kijutott 8 válogatott:

A & B csoport: Kína, Franciaország
C & D csoport: Ausztrália, Svédország
E & F csoport: Dél-Korea, Kanada
G & H csoport: Egyesült Államok, Nagy Britannia

Következik pár hónap pihenő, hogy novemberben felkészülten újra egymásnak essenek a döntőbe jutott nemzetek a BlizzConon.

Kövess Minket!