Így állítsd be a számítógéped Overwatch-hoz

Így állítsd be a számítógéped Overwatch-hoz

A C9 profi játékosa segít optimalizálni a vasat a legjobb teljesítmény eléréséhez. 

A kompetitív e-sport játékok esetében, rendszeresen kiemeljük számotokra, hogy a jó játékbeli teljesítmény érdekében, nem érdemes kenyérpirítón játszani. Egy korábbi cikkünkben már ki is tértünk erre, milyen vas lenne a legalkalmasabb az Overwatch játékhoz, ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkünkben tudjátok megnézni.

Így lehetsz te is profi Overwatch játékos

Ouml;sszeállítottunk számotokra egy olyan akciótervet, ami alapján ti is lehettek e-sportolók.

Tisztában vagyunk vele, hogy nem mindenki rendelkezik otthon több százezres konfigurációval, szóval most szeretnénk segíteni nektek abban, hogy a jelenlegi gépetekből, ki tudjátok hozni a legjobb teljesítményt, ami már nem korlátoz majd titeket a játékban, feltéve ha tényleg nem kenyérpirítóról van szó. 

Első körben, játékélmény szempontjából két számra kellene odafigyelni, amik a 60 és 144, ezek ugyanis a szokásos monitor képfrissítési típusok. Ha 60hz-s monitorral rendelkeztek, hiába hajt ki a gépetek a programból 100 FPS(frame per second- képkocka per másodperc) felett, úgy sem fogjátok látni a képkockákat. Ebben az esetben mindenféleképpen törekedjetek arra, hogy stabil 60 FPS-etek legyen játék közben. Érdemes itt is levenni a részletességet, ugyanis az animációk, árnyékok és egyéb tényezők csak zavarnak és elterelhetik a figyelmeteket. 

 Ha viszont 144hz-s képernyővel rendelkeztek, érdemes úgy optimalizálni a számítógép teljesítményét, hogy az FPS sose essen a már említett  érték alá. Az Overwatch alacsony rendszerigényének köszönhetően szerényebb gépekből is ki lehet hozni ezt a teljesítményt, annyit kell csak tennetek, hogy a Windows-ban és a játékban alkalmazzátok a megfelelő beállításokat. Szerencsére a Cloud9 profi játékosa, Mendokusaii a minap töltött fel egy videót a témával kapcsolatban, ahol a saját rendszer illetve játék beállításait mutatja be, Windows 10 operációs rendszernél. 

Sokatokban biztos felmerül most a kérdés, miért játszanak a profik low beállításokon? Nos a játék tényleg nem néz ki olyan jól, viszont a lényeg számukra az akadásmentes teljesítmény. Ha 144 alá esik az FPS, azt még egy casual játékos is megérzi, mivel az érzékei megzavarodhatnak. A játékon kívül is érdemes mindent kikapcsolni, lásd Blizzard app, Discord, böngészők és minden letöltés, hogy elkerüljétek az ingadozásokat. 

Ennyi lett volna röviden a játékoptimalizációról. Ha szeretnétek bővebben is olvasni a témáról, kövessétek az Esport1 oldalát. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Kövess Minket!