Overwatch Lore: Château Guillard az új Deathmatch pálya

A Guillard Kastély lesz az a magányos épület, ahol az új Overwatch pálya helyet kap majd. Íme pár infó Widowmaker otthonáról.

A Blizzard mindig is híres volt arról, hogy a játékaiban nagyszerű, szövevényes és szerteágazó történeteket mesél el. Még a kezdetek-kezdetén ott volt a Diablo, ahol egy magányos hős harcát követhettük végig. A Starcraft első epizódjaiban egy lehetséges távoli jövő scifi kalandjai elevenedtek meg előttünk, olyan nagyszerű karakterekkel, mint Jim Raynor, Sarah Kerrigan vagy Zeratul. A World of Warcraft szinte végtelen fantasztikus legendái pedig az elmúlt években a szemünk előtt szökkentek szárba, majd bontakoztak ki teljes valójukban. Ha pedig egy recept bevált, akkor nem kell rajta változtatni. A cég az Overwatch esetében is hasonló megoldásokra törekszik. Vannak itt animációs kisfilmek, képregények a karakterek történeteivel és persze minden pálya maga egy mese. Nincs ez máshogy a pár nappal ezelőtt bemutatott pályával kapcsolatban sem. Az új Deathmatch aréna, a Château Guillard, Amélie Lacroix otthonába kalauzol el minket. De ha így még nem lenne ismerős, akkor annyit mondok, hogy beugrunk egy teára Widowmaker-hez.

A most megismert sztori szerint a kastély Widow otthona, bár az nem teljesen tiszta, hogy mióta is lakik itt. Az épület korábban a befolyásos francia Guillard család birtokában volt, akiket rokoni szálak fűztek a Lacroix famíliához. Viszont a 'Forradalom' után a család szerencsecsillaga leáldozott és az impozáns otthon már nem csak kívülről vált magányossá. De nemrég pár ablakba ismét fény költözött, hiszen a Talon mesterlövésze hazatért és birtokba vette az örökségét.

A szobákban persze minden poros és dohos. A falakon lévő festmények össze-vissza állnak és a bútorok lepedőkkel vannak letakarva. Csak pár olyan helység van, ami arról árulkodik, hogy itt valaki lakik is. De ha belépünk az irodába, akkor megtalálhatjuk Widowmaker legféltettebb kincseit.

A felszereléssel zsúfolt dobozok között, az asztalnak támasztva ott egy mesterlövész fegyver, ami karnyújtásnyi távolságra van, ha valaki munka közben zavarná meg a ház úrnőjét. Az asztal fölött, a könyvespolcon pedig egy pici fotó bújik meg, amin egy házaspár, Amélie Lacroix és Gerard szerepel, aki az Overwatch ügynöke volt és akinek Amélie saját kezével vette el az életét, miután a Talon átmosta az agyát.

Miután a fotót megismerték, a játék rajongói között egyből elindultak a vadabbnál vadabb történet gyártások. Az egyik legnépszerűbb vélt sztori, hogy Widow 'programozása' kezd halványulni. Még mindig emlékszik a korábbi életére egy picit, amikor még Lacroix-nak hívták és boldog házasságban élt. Ezt pedig az is alátámasztja, hogy miért tartana meg egy képet a halott férjéről.

Az iroda egyébiránt sötét és füstös, Widow lehet épp csak kiment egy kávéért. De ha odamentek az asztalhoz, akkor a laptopon egy francia e-mailt lehet elolvasni, amiben a következő üzenet szerepel.

"Hello Ms. Guillard. Ezennel visszaigazoljuk, hogy 20:30-kor egy limuzin várja majd a nizzai Cote d'Azur Repülőtér előtt, hogy elvigye önt Monacoba. Az út előreláthatólag 30 percet vesz majd igénybe. Amennyiben szükséges, akkor a foglalást, akármikor átszervezheti. Addig is állunk rendelkezésére mindenben."

Az Overwatch történetei alapján Widow utoljára akkor járt gazdagok paradicsomában, amikor Doomfist-el találkozott. Lehet, hogy az akkori történések innen indultak ki?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Képek: www.hearthpwn.com

Kövess Minket!