Hétvégén indul az Overwatch Contenders első szezonja

A csapatok pedig úgy forgatnak, amit még a magyar CS:GO szféra is megirigyelne.

Ha emlékeztek még, június végén tartották a régiónként 50 ezer dollár összdíjazású Overwatch Contenders nulladik szezonját, aminek az első 8 helyezettje automatikusan kvalifikálta magát az első szezonra.

77 másodperces Hanamura győzelem - ez történt az NA Contenders utolsó napján

Sensevida | 17/07/03 18:17 Tegnap éjjel tartották az 50 ezer dollár összdíjazású, észak-amerikai Overwatch Contenders nulladik szezonjának rájátszását. Európában már szombaton megszületett a győztes, beszámolónkat az alábbi cikkben tudjátok elolvasni. Uacute;j Overwatch királya van az öreg kontinensnek. A rájátszás folyamán Bo5 formátumban küzdöttek meg egymással a csapatok, a döntő viszont már Bo7 volt.

Amint véget ért a világbajnokság utolsó csoportköre, elkezdődött a mozgolódás a 100 ezer dollár összdíjazású Contenders körül is. A helyzet eléggé bonyolult, mivel csapatok szűntek meg vagy váltottak szervezetet, illetve nevet cseréltek, ráadásul a játékosok úgy forognak, hogy lassan az avatott szemek számára is nehéz követni. 

Első körben ismertetnénk számotokra a formátumot és magát a bajnokságot. Az OW Contenders augusztus 19.-én szombaton indul Európában és Észak-Amerikában is. A hét héten át tartó online összecsapásokon régiónként 8 csapat vesz majd részt és heti egy meccset fognak játszani a már megszokott 4 pályás rendszerben. Az Európai mérkőzések este 19 órától és 21 órától lesznek megtartva, amíg a tengerentúlon közép európai idő szerint 23:15 és hajnal 1:15-kor kezdődnek.

A harmadik héttől viszont már csúsztatnak egy picit a dolgon, hogy kellemesebb legyen a két régió nézőinek. A verseny formátuma azért is különleges, mert az online csoportkörökből egy Lan eseményre juthatnak majd le a legjobbak, ami október 7-8 között lesz megtartva. A szervezők természetesen fenntartják a műsorváltozás jogát, szóval elképzelhető, hogy a jövőben picit megvariálják az időtervet vagy a mérkőzéseket.

De ugorjunk is vissza a jelenbe, illetve picit a jövőbe, ugyanis az első hét párosításait már közzétette a Blizzard. 

Európa:

ow eu contenders week1

Észak-Amerika:ow na contenders week1

Ahogy korábban is említettük, érdekes változások mentek végbe a csapatokkal kapcsolatban. Európában például a Lazer Kittens-ből Cloud9 lett, a NIP ként kezdő srácok először RIP, aztán új otthonra találásuk után Team Giganti lettek, továbbá a feloszló Movistar Riders helyét a GamersOrigin vette meg.

Észak-Amerikában sem rózsás a helyzet, ugyanis a nulladik szezon második helyezettje, a Team Liquid feloszlatta a csapatát, helyét pedig az Envision vette meg. A többiek "tisztán" kvalifikálták magukat, inkább a játékos forgatás az ami megkavarja a helyzetet. Térjünk is rá a szaftos részletekre.

  • Sinatraa próbajátékon lesz az EnVyUs-nál 

  • Gods, DreamKazper és Goliath próbajátékon lesz Kungarna-nál

  • Carpe DPS pozícióba került a FaZe klánhoz amíg SureFour próbajátékon lesz Faze

  • Dummy próbajátékon lesz az FNRGFE-nél

  • xRetzi próbajátékon lesz a Renegades-nél 

  • Logix DPS a Misfits-nél, Cwoosh pedig Tank poziba igazolták Reinforce helyére

  • C9 EU(Laser Kittenz) Nevix-el kiegészülve indulnak csatába

  • A Rogue próbajátékra hívta Koltsi-t, mivel Winz a QuakeCon-ra készül jelenleg a Team Liquid Quake csapatával.

Ezek lennének tehát a legnagyobb meglepetések az igazolások tekintetében, viszont semmi sem végleges, csak az első hétre, szóval további forgatások, drámák és pletykák érkezhetnek az Overwatch Contenders csapatai körül. Ha nem szeretnétek lemaradni az eseményről, mindenféleképpen figyeljétek az Esport1 oldalát.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!