Éles az új report rendszer - egyre több csaló kapja meg a büntetését

Éles az új report rendszer - egyre több csaló kapja meg a büntetését

Elkezdtek kisorjázni a köszönő e-mail hegyek a jelentőknek, az egészet pedig még meg is erősítették a Redditen.

Még július elején érkezett a hír, hogy a Blizzard változtatni akar a report rendszeren. Ebben arról volt szó, hogy szigorítanak a szabályokon és a jelentett, vélhetően csaló játékosok büntetéseit minél hamarabb ki akarják majd szabni. Erről egy korábbi cikkünkben olvashattatok, akkor.

"Play nice; play fair" - szigorítanak az Overwatch report rendszerén, lesz helye a banhammernek

Uacute;jabb modul épül be az Overwatchba. A report rendszert már régóta várja a közösség.

Ez így persze mind szép és jó, de már eltelt pár hét és még semmi nem változott ezzel kapcsolatban eddig. De a kulcsszó ebben a mondatban az eddig. Mert a fejlesztők szép csendben beélesítették a ban kalapácsokat és a rendszer már legalább pár napja aktív, mivel egyre több Overwatch játékos kap olyan e-mailt, amiben a csalót jelentőnek megköszönik, hogy a segítségével rátaláltak egy szabályszegőre. A kapott e-mail szövege magyarul a következő:

"Köszönjük a segítségedet abban, hogy tudomásunkra hoztad, hogy egy játékostársad vélhetően csalt és ezzel nem fair előnyhöz juttatta saját magát és persze a csapatát is. Tisztában vagyunk azzal, hogy a játékosok sokszor kíváncsiak, hogy mi történik azokkal, akiket feljelentettek. Ebben a mostani esetben értesíteni szeretnélek, hogy egy általad nemrég küldött jelentésben szereplő játékost büntetésben részesítettük."

Persze, ahogy szokott lenni a közösség egyből nem hisz a híreknek és miután az egyik e-mail gazdája felpakolta a kapott sorokat a Redditre, a játék egyik vezető fejlesztője, Bill Warnecke is megerősítette a levelet és annak tartalmát.

A rossz hír az, hogy a konzolokon még mindig nem működik a report rendszer, de ha minden igaz, akkor már dolgoznak rajta. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!



Kövess Minket!