Portréfilm: Mickie útja a semmiből a profik világáig

Portréfilm: Mickie útja a semmiből a profik világáig

Az EnVyUs sztárjával készült film egy igen tanulságos történetet mutat be nekünk. 

Mostanra már biztosan tisztában vagytok vele, hogy nagyon szeretünk a profi Overwatch játékosokkal foglalkozni, mivel úgy hisszük, tőlük nagyon sokat lehet tanulni ingame és irl is egyaránt. Tegnap például a szintén EnVyUs tag, Taimou beállításaival foglalkoztunk, ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Így néznek ki Taimou Overwatch beállításai

Az EnVyUs profi játékosa most közzétette a játékban használatos személyes konfigját.

Most egy kicsit más vizekre eveznénk, ugyanis nemrégiben érkezett egy igazán tartalmas portréfilm a Thaiföldről származó Pongphop "Mickie" Rattanasangchod-ról, aki a semmiből lett a világ egyik legjobb Overwatch játékosa.  Az út nem volt könnyű, szerény körülmények között nőtt fel, édesapja elvesztése után anyukája több állást is vállalt, hogy fenn tudja tartani a családot. Emiatt a kis Mick már egészen fiatalon, körülbelül 6 éves korától a környékükön található játéktermekben lógott és végigpróbálta a videó játékok teljes palettáját. Nemsokkal ez után az egyik ilyen boltban állást is kapott, az ő feladata volt figyelmeztetni a vendégeket, hogy hamarosan lejár az idejük. 

A környék persze furcsállta, hogy a kis Mick folyton a csak a játékokkal törődik és az iskolában is rendszeresen figyelmeztették az édesanyját, azonban a tanulmányaira nem lehetett panasz, matekversenyt is nyert például. Ugorjunk most egy picit és érkezzünk meg az Overwatch pályafutásának kezdetéhez. Ha még emlékszik valaki a tavalyi világbajnokságra, a Thai csapat csupa vigyorgó jókedvű srácból állt, akik úgy viselkedtek, mintha nekik lenne a legjobb dolguk a világon. 

Mickie tagja volt ennek a válogatottnak és a személyiségének köszönhetően nagyon jól összehaverkodott a már akkor is a világ elitjébe tartozó profi csapatok játékosaival. Ebből adódóan, amikor az EnVyUs csapata a koreai OGN APEX első szezonjának rájátszása előtt elvesztett egy játékost (Talespin otthagyta a csapatot a Taimou-val való személyes konfliktusa miatt. - a szerk) a csapat kapitánya, Dennis "INTERNETHULK" Hawelka úgy határozott, felkeresi Mickie-t és meghívja a csapatba beugrósnak. Az EnVyUs a tornát később megnyerte, a többi pedig már történelem. 

Mickie azóta is a csapattal van és a világ egyik legjobb offtankjaként tartják számon, köszönhetően rettentő intelligens D.Va játékának és eszméletlen Self Destruct ulti használatának. Felvezetésnek azt hiszem elég is lenne ennyi, a további részletekről, ázsiai mentalitásról és a profivá válás nehézségeiről, tehát az alábbi portréfilmből tudtok tájékozódni. A fogyasztáshoz a feliratot is ajánljuk figyelmetekbe. 

Így lett tehát egy szegény thai játékfüggőnek kikiáltott srácból a világ egyik legjobban kereső profi Overwatch játékosa. Reméljük tetszett nektek ez a téma, ha szeretnétek még ilyet, mindenféleképpen kövessétek az Esport1 oldalát. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 Cover: MickiePP

Kövess Minket!