Nerfelik a Defense Matrixet, de buffolják a sebzést - várható D.Va változások

Nerfelik a Defense Matrixet, de buffolják a sebzést - várható D.Va változások

Egy fórumbeszélgetésbe trollkodta be az egyik fejlesztő a várható D.Va változásokat, ha minden igaz, akkor nagy pofont kap a Dive meta.

Azt meg kel adni, hogy az Overwatch fejlesztőinek olyan stílusa van, amit nem sokan tudnak utánozni. Adott a szituáció, hogy egy-két hónapja szinte beton keményen tartja magát a Dive meta, ami arról szól, hogy Winston és D.Va beugrik az ellenfél csapatának a közepébe, majd az ebből kialakuló káosz közepette a csapat dps-ei egyenként szedik le azokat, akik azzal vannak elfoglalva, hogy levakarják magukról azt a dühös majmot. Ennek persze az eredménye az lett, hogy egyre többen kezdtek panaszkodni arról, hogy a kompozícióban használt két tank egyszerűen túl erős. Számtalan kommentháború indult arról, hogy most akkor ezzel kezdeni kell-e valamit vagy maradhat minden úgy ahogy van. A fórum bejegyzésekben a játékosok megpróbáltak jól átgondolt érveket hozni a változás mellett, illetve ellene is. Az egész kicsit parttalan vitának tűnt, amíg az egyik hivatalos battle.net fórum bejegyzés alatt megjelent az egyik fejlesztő, Geoff Goodman, és bejelentette, hogy már egy ideje a belső szerveren átalakították a koreai hölgyet és harci mech-jét. Ironikusan a bejegyzés címe az, hogy "Ötletek D.Va átdolgozásához". Goodman persze nem csak üres kézzel ugrott be, ha már ott volt, akkor elmondta a várható változásokat

Defense Matrix: Az energiafogyasztást a duplájára növelik. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy a pajzs aktív ideje feleződik.

Booster: D.Va mostantól akkor is tud lőni, ha a rakétáit használja.

Új képesség - Micro Missiles: A képesség hatására a mech több kisebb rakétát is lő egy célpont felé, ami becsapódáskor egy kisebb területen sebez. A képességet repülés és tüzelés (Fusion Cannon) közben is tudja használni.

Ezek után Goodman még a következőket tette hozzá az elhangzottakhoz:

"A változások kombinációja azt eredményezi, hogy mostantól a karakter játékstílusa nagyot változik. A sebzése szignifikánsan növekedik és sokkal agresszívabb megmozdulásokra lesz képes. Persze ennek az ára az, hogy a védelmi lehetőségei meggyengülnek. A Defense Matrix alapjáraton ugyanaz marad, de mivel kevesebb ideig lehet csak fenntartani ezért nem lehet olyan sokáig húzni vele az időt.

Az új képessége és az, hogy repülés közben is tud lőni az olyan karakterek ellen lesz kiváló, mint Pharah, akivel nehéz elbánni hiszen a levegőbe nehéz követni. 

Mindent egybevetve a célunk a változásokkal az volt, hogy a játékosok ne hagyatkozzanak folyamatosan a Defense Matrix védelmére, sokkal érdekesebbé akartuk tenni a karaktert, akivel izgalmas a játék."

Összegezve tehát, amit Goodman leírt, a változás lehet az, ami véget vet a mostani metának, mert így a hölgyemény védelmi képességei, ami miatt olyan jól beleillett a dive kompba, szinte teljesen eltűnnek. Lehet, hogy ez a változás jelzi a mostani uralkodó meta végét?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Cover és képek: www.blizzard.com

Kövess Minket!