850.000 dolláros versenysorozatot kap a Gwent: jön a Gwent Masters!

850.000 dolláros versenysorozatot kap a Gwent: jön a Gwent Masters!

Hatalmas díjazású versenysorozatot indít a Gwent, érdemes lesz gyakorolni, paklikat építeni és gyűjteni a pontokat!

Nagy mennyiségű pénzösszeg vándorolhat a Gwent játékosok zsebébe, ha jól tudnak teljesíteni majd a Gwent Masters versenyein. A CD Project Red hivatalosan is bejelentette versenysorozatát, amivel világszinten szeretnék elérni a legjobb játékosokat.

LoL-os arcként belekóstoltam a Gwent világába, íme az első tapasztalataim

Elsősorban a LoL-lal foglalkozom, némi tapasztalatom van kártyajátékok terén, de nem túl sok. Így laikusként kipróbáltam a Gwentet és meg kell mondjam, kifejezetten tetszett.

A Gwent Masters egy több lépcsős verseny lesz, amiből ki lehet jutni majd a Gwent World Masters-re, a versenyek összdíjazása pedig nem kevesebb, mint 850000$.

A Gwent Open az első lépcsőszint, mondhatni a belépő lesz a Gwent Masters-re, ahol a versenyzőket a profi ranglétra alapján rendezik sorba, az itt gyűjtött, úgynevezett Crown Pointok alapján. Ezeket időszakonként lehet majd gyűjteni és egy-egy időszak, vagy "szezon" két hónapig fog tartani, utána a szezon lezárul. Összesen 8 darab Gwent Opent fognak tartani a Gwent Masters keretein belül, ahol eseményenként 25000$-t fognak kiosztani. A két döntős mehet tovább minden Gwent Open után a Gwent Challengerbe, ahol minden résztvevő további Crown Pointokat kap. 

Második szinten az előbb említett Gwent Challenger áll, ahol már egy fokkal komolyabb lesz a mezőny. Ezek minden második rangsorolt szezon után kerülnek megrendezésre, vagyis négy havonta. Itt már a nyereményalap is magasabb lesz, minden alkalommal 100000$. A négy Gwent Challengers rendezvény után, ahol szintén további pontokat gyűjtenek a játékosok, a legjobb nyolc juthat be a Gwent World Masters versenyre, ami a csúcsa az egész sorozatnak. Ebből csak egy lesz, viszont itt már 250000$-ért folyik majd a harc, ami nem kevés pénz. Összehasonlításképp, az első szezon végi LoL VB-n az első helyezett összesen kapott 50000$-t, mindezt 2011-ben, szóval indulásként egyáltalán nem rosszak ezek az összegek.

Szeptember elsejével indulnak el a ranglétrák és a pontgyűjtés, amik alapján az Openekbe lehet bejutni, viszont a legelsőt már Augusztus 25-én megtartják az éppen zajló Gamescomon, Kölnben. Rengeteg pénzről van szó, számos versenyen keresztül, érdemes lesz tehát elkezdeni gyűjteni a pontokat.

A verseny további részleteiről itt találtok információkat.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!