Hirdetés

Még mindig van legalább 2 olyan játék, ami tökéletes az olimpiára

A tegnapi Thomas Bach kijelentés után mindenki felkapta a fejét, hiszen nem arra számítottunk, hogy ennyire az e-sport ellen lesz.

Hirdetés

Az egész vita a héten egy következő szinte lépett, miután Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach kijelentette, hogy erőszakos, durva játékok nem kellenek az olimpiára. 

A NOB elnök szerint az erőszakos videojátékok nem olimpiára valók

Eddig is ez volt a nagy kérdés: e-sport az olimpián, vagy e-sport olimpia? Most tovább fokozódott a vita, hiszen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is beleszólt.

Ettől eltekintve, nincs teljesen az "e-sport az olimpián" ellen, hiszen azt is megemlítette, hogy ha valaki profi szinten űzi a virtuális focit, vagy valami más sportot, akkor arra bizony lenne kereslet. Ha pedig innen nézzük, akkor a FIFA és a Rocket League is kényelmesen elférnek a palettán.

Persze a fent említett e-sport játékok jelenlegi szereplőinek is megvan a véleménye a témáról. A korábbi LoL, aktuálisan pedig FIFA kommentátor Leigh "Deman" Smith Deman szerint a FIFA azért lenne jobb célpont, hiszen a sportklubok is szívesebben csatlakoznának bele, csak úgy, ahogy ezt most teszik. Rengetek focicsapatnak van már e-sport szakosztálya, gondoljunk itt a Manchester Cityre, a PSG-re, a Wolfsburgra és a Schalke 04-re. A Valencia az egyetlen olyan szervezet akinek van FIFA és Rocket League csapata is. Hasonlítsuk össze egy kicsit a két játékot.

Rocket League:

  • Verseny formátum: 3 v 3 BO7 szériák
  • Legnagyobb prize pool: 116.000 font
  • Legtöbbet kereső játékos: Kuxir - 34.000 font
  • TV: BT Sport, BBC3, NBC, Syfy

FIFA:

  • Verseny formátum: 1v1, kettő forduló, egy XBOX és egy PS, vendégben rúgott gól számít
  • Legnagyobb prize pool: 310.000 font
  • Legtöbbet kereső játékos: Gorilla - 195.000 font
  • TV: Sky Sports, BT Sport, ESPN

Látható, hogy a FIFA szinte mindenben előrébb tart és arról még nem is beszéltünk, hogy minden évben új játékot dobnak ki a piacra. Igaz, ezek a statisztikák a FIFA-nak kedveznek, na de a nézőkről nem is beszéltünk még. Az RLCS harmadik szezonját több mint 200 ezer néző követte Twitch-en, míg a FIFA Interactive World Cup döntőjét "csak" 5 ezer ember. Nézőtáborban tehát a Rocket League bőven előrébb van.

Ha nem is mindenáron e-sport az olimpián, van néhány olyan játék, amelyik simán elférne ott. Ez most csak két példa volt, de beszélhetnénk még az NFL-ről, az NBA-ről, az NHL-ről, ezek azok a sportjátékok, amelyek egyre aktívabban nyitnak az e-sport felé és így helyet kaphatnának az olimpián is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?