A hétvégén kezdetét veszi az RLCS 4. szezonja

A hétvégén kezdetét veszi az RLCS 4. szezonja

Újra elindul a Rocket League első számú bajnoksága, az RLCS. Vegyük át mit érdemes tudni róla.

Immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre a legjobb rakéta-labdazsonglőrök cirkusza, a mostani hétvégén pedig bele is csöppenünk a közepébe. Négy selejtező szakaszon vannak már túl az indulók, ez a hétvége pedig a legjobb 128 csapat összecsapásáról szól. Most fog eldőlni, hogy kik kerülhetnek be a legjobb 6 közé, mind Amerikában, mind Európában, hogy részt vegyenek az idei RLCS kupán. 

Miért lehet tökéletes hétköznapi e-sport játék a Rocket League?

Heldeus | 17/08/25 07:54 Korábban már volt egy cikkünk, ami taglalta ezt a témát, ám az sokkal inkább a játék mögött húzódó iparra fókuszált a kérdés megválaszolása során, ez alkalommal pedig a benne rejlő pszihológiának járunk kicsit utána.

Ám az idei év nagy újdonságot hoz e téren. Létrejött ugyanis egy kistestvér bajnokság, az RLRS (Rocket League Rivalry Series), ami a legjobb 6 közé bejutni nem képes, ám nagyon ügyes csapatokat fogja felölelni. Mind Amerikába, mind Európába 8 csapat fog megküzdeni egymással itt is, a legjobban teljesítők pedig lehetőséget kapnak arra, hogy az ötödik szezonra elvegyék az RLCS-ben legrosszabbul teljesítő gárdák helyét. Olyan lesz ez, mint az LCS-CS kapcsolata a LoL világában.

Másik jelentős újdonság, hogy megemelkedett a pénzdíjazás is. Az RLCS-ben most már 350.000 dolláros összdíjazásról beszélhetünk, míg az RLRS-t is megdobták egy szép kis 50.000 dolláros nyereménnyel. (25.000 EU-ban és 25.000 NA-ban.)

A hétvége menetrendje a következő:

RLCS NA: Szeptember 2., 21:00. A Rocket League hivatalos Twitch csatornáján követhetitek.

RLCS EU: Szeptember 3., 18:00. Szintén a Rocket League hivatalos Twitch csatornáján lesz megtekinthető.

Mindezen felül pedig a nézők ismét szerencsével járhatnak, ugyanis az adás során megszerezhetőek lesznek a rajongói jutalmak.

A dolgunk csupán annyi, hogy összekötjük Rocket League fiókunkat a Twitch fiókunkkal, ezután pedig máris ott van az esélyünk arra, hogy az ölünkbe hulljon valamelyik ajándék.

Ti várjátok már a verseny kezdetét? Nagyon sok kisebb-nagyobb kupát láthattunk már idén, de az RLCS azért mégiscsak RLCS.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!