Metajelentés: A Junkrat meta eljövetele

Metajelentés: A Junkrat meta eljövetele

Junkertown bemutatása úgy tűnik, jó ómen volt a karakternek.

Junkrat mindig is inkább mém karakternek számított, akit leginkább az alacsony rankon játszó casual játékosok zártak a szívükbe igazán. Nemrég azonban öreg cimborájával, Roadhoggal együtt kaptak egy jó adag buffot és úgy tűnik, ez mindent megváltoztatott.

Widow, Junkrat, Roadhog és Orisa megkapta a magáét, tegnap megérkeztek a buffok

Tegnap éjjel élesedett az 1.14.1.2-es patch. A 4 buff mellett az új ranked rendszer is életbe lépett, íme a változások pontosan.

Az OmnicMeta aktuális statisztikáiból nagyon érdekes infók derülnek ki, mivel úgy tűnik, a Blizzard igencsak eltalálta a jelenlegi frissítést és a két karakter népszerűsége és választási aránya a korábbiakhoz képest igencsak megnőtt. Természetesen a Doomfist patch hatásai továbbra is érződnek a ladderen, azonban a meta ismét átalakulóban van és minden kicsit a feje tetejére állt. 

A legnagyobb meglepetés talán az, hogy Junkrat az egyik legnépszerűbb DPS hős lett, ráadásul Grandmaster-ben! mindenkit túlszárnyalva az első helyre ugrott fel. Nem kedves olvasó, ez nem vicc! A buffolt ulti és a két darab akna olyannyira hozzájárult a karakter játszhatóságához minden rankon, hogy a játékosok örömmel viszik csatába bármelyik pályáról legyen szó. Érdekes módon a karakter győzelmi aránya is az egekben van, szóval nem csak holmi lufiról van szó, ami majd szépen ellaposodik vagy kipukkad.

Roadhog hasonló cipőben jár, mivel úgy tűnik a változtatások nála is beváltak. Az 50% sebzés redukció a Take a Breather alatt nem kis pálya, ráadásul a képesség használata közben mozoghatunk is, szóval igazi csatamalac lett a karakterből. A népszerűsége körülbelül 20% jelenleg, de a korábbiakhoz képest ezek is fantasztikus adatok.
ow omnicmeta blizzard meta

Ha már szóba kerültek a múló szeszélyek, Doomfist a legnagyobb vesztese a frissítésnek, ugyanis manapság már alig 5%-ban van jelen a meccseken, a kezdeti 20%-hoz képest. A rocket Punch nerf és a counterek buffolása keményen érintette tehát az öreg pofozógépet, aki manapság már csak egy szituációs választás lett, viszont a profi játékosok mégis viszik őt tétmeccsre, amivel talán visszavihetik a köztudatba a karaktert. 

Tankok tekintetében D.Va és Winston visszaesése folytatódik Rein és Zarya javára, viszont Orisa is mintha kezdene magára találni, vagy legalábbis a játékosok találnak rá. D.Va egyébként nagy változtatások előtt áll ugye, új képesség, Defense Matrix nerf, szóval a hősnő valószínűleg további esést fog produkálni. 

A supportok tekintetében egyelőre Mercy viszi a prímet, habár a mindenki által megszokott OTP hős szintén átdolgozásra kerül hamarosan, aztán a "Battle Mercy" népszerűségét majd az idő eldönti. Lucio továbbra is stabil második, Zenyatta, Ana pedig fej-fej mellett szerepelnek a listán.

A patch győztesei
ow omnicmeta blizzard gainers

Nem meglepő módon, a két ausztrál fenegyerek az abszolút nyertese a frissítésnek. Minden rankon ők viszik a prímet, továbbá Grandmaster-ben Junkrat őrületes számokat hoz. Önmagához képest Roadhog is jól teljesít és a magas rankok körül a választási aránya lassan eléri a 20%-ot. 

A patch vesztesei
ow omnicmeta losers blizzard

Szegény Doomfist alig került be a játékba, a finomhangolásnak álcázott nerfek máris tönkretették, ami a népszerűséget illeti. Bronze-tól egészen Grandmaster-ig drasztikusan csökkent a választási aránya. Helyét a már említett Junkrat és más DPS hősök vették át mint mondjuk Tracer és Genji. Winston számai is hétről hétre drasztikusan csökkennek Orisa, Rein és Zarya javára.

A meta tehát erősen átalakulóban van és továbbra sem elég stabil. A folyamatosan érkező buffok és nerfek tovább fokozzák a kedélyeket és megjósolni sem lehet, mi lesz biztosan jó választás egy hónap múlva. A trendekről és az esetleges változásokról természetesen beszámolunk majd nektek, szóval ha nem szeretnétek lemaradni, figyeljétek az Esport1 oldalát. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!