Vannak csapatok, akik már teljesen feladták az OW Contendersen

Vannak csapatok, akik már teljesen feladták az OW Contendersen

Néhányan viszont foggal-körömmel kapaszkodnak a továbbjutó helyekbe. 

Tegnap este rendezték a régiónként 100 ezer dollár összdíjazású Overwatch Contenders negyedik fordulóját és összesen négy mérkőzésnek lehettünk szemtanúi. A korábbi napok eredményeiről már írtunk nektek, ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

A nagy csapatok továbbra is csak szenvednek az OW Contendersen

Kivéve az EnVyUs-t, akiknek a rossz nyelvek szerint, inkább vissza kellene menniük Koreába.

Habár hosszú hétvégén vagyunk túl a versenysorozat szempontjából, a csapatok és a közvetítők nagyon jól elszórakoztatták a közönséget. A hétről-hétre fejlődő produkció egyre inkább hasonlít egyébként egy igazi sportesemény közvetítésére, szóval a Blizzard nagyon jó úton halad az Overwatch League megvalósítása felé is. Nem is szaporítanám tovább a szót, lássuk az eredményeket!

Misfits vs. Bazooka Puppiez

A Misfits már tényleg megállíthatatlan, Logix egyszerűen a Tracer mainek istene és akkor még finoman fejeztem ki magam. Habár a Bazooka Puppiez nem volt kemény ellenfél a nyulak számára, mégis lenyűgözően játszottak az egész mérkőzésen. Az eredmény nem meglepő módon 4-0 a Misfits számára, akik ezzel továbbra is vezetik az Európai tabellát és már biztos a helyük a rájátszásban. A kiskutyusok a megsemmisítő vereség után az utolsó helyre csúsztak vissza és csodálkoznánk, ha a versenysorozat után nem forgatnának vagy oszlanának végleg. Logix legszebb mozdulata egyébként talán ez volt:

Cloud9 vs. Team Gigantti

Az összecsapás tétje igencsak nagy volt, mivel minkét alakulat fejlődő tendenciát mutatott az elmúlt hetekben és a továbbjutás akár egy győzelmen vagy vereségen is múlhat. A Cloud9 elég erősen kezdett és be is húzták Lijiang Towert, azonban a Gigantti feltámadt és minden további pályán, ha csak egy hajszállal is, de lejátszották a C9-t a pályáról. A meccs egyébként néhol elég elkeseredett drámába ment át, mivel a Cloud9 sokszor utolsó pillanatban hozta el a pontot, ezzel borzolva a rajongók kedélyeit. 

A tovább után rátérünk az Észak-Amerikai mérkőzésekre.

Kungarna vs. EnVision

Korábban már többször hangsúlyoztuk, hogy az EnVision az egyik legkellemesebb csalódása a versenysorozatnak. Vigaszágon kerültek be, pár héttel az indulás előtt, nem rendelkeztek hatalmas tapasztalattal és igazán híres játékoslegendákkal sem, azonban kitűnően helytállnak minden fordulóban. Ráadásul a srácok kicsit kapzsira vették a figurát, ugyanis a Contenders meccs mellett,  DreamHack Montreal BYOC versenyén is elindultak Kanadában, amit sikeresen meg is nyertek. Visszatérve a Kungarna elleni összecsapásra, az EnVision ott is sikeresen vette az akadályokat és 4-0 arányban végezték ki ellenfelüket. 

Immortals vs. FNRGFE

Az Immortals is a szenvedő nagyon között van, mivel nagyon gyengén teljesítettek a korábbi fordulókban. A mélyrepülés azonban ismét folytatódott, mivel 3-1 arányban kikaptak az FNRGFE együttesétől. Az indokokat lehet keresni, de valószínűleg felesleges, az IMT számára ez volt az ötödik vereség és el is búcsúzhatnak a rájátszástól. Ezzel szemben az FNRGFE-t dicséret illeti, ők sincsenek jó formában, de legalább nem adták fel a kezdeti vereségek után. 

Az Európai csoport jelenlegi állása a következő:
ow contenders blizzard eu
Az Észak-Amerikai csoport jelenlegi állása a következő:
ow na contenders blizzard
Pénteken tovább folytatódik a Contenders, a rájátszás pedig vészesen közeledik. Ti mit gondoltok? A nagy csapatok miért szenvednek ennyire a bajnokságban?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



Közvetítések