3 Quake Champions skill, amit mindenkinek meg kell tanulnia

3 Quake Champions skill, amit mindenkinek meg kell tanulnia

Minden kezdet nehéz, de idővel lesz azért jobb is.

Nem is olyan régen számoltunk be nektek arról, hogy megjelent a Quake Champions korai hozzáférésű változata, amihez indulásnak pár tippet is adtunk. Most 3 olyan skillt mutatunk be, amit mindenképpen el kell sajátítanotok, ha minél több meccsről akartok győztesen távozni.


1.) Szégyen a futás, de hasznos

Sokan tudjátok, hogy a Quake - többek között - az őrületes tempójával vált ismertté. Ugye, a széria még abból az időszakból való, amikor még nem volt sprintelési lehetőség a játékokban, de a kellő mozdulatok kivitelezésével a tehetségesebb quakerek elképesztő sebességgel tudtak végigrobogni a pályákon. Fontos tudni, hogy a Champions-ben, ha Anarkit választjuk, akkor biztosan miénk lesz a legnagyobb alapsebesség, amihez csak annyit kell tennünk, hogy rátenyerelünk a W-re. 

Ez eddig oké is, viszont a probléma akkor kezdődik, amikor szembe jönnek a különböző pályaelemek, amik lelassítják addigi mozgásunkat. Ezért az egyik legfontosabb dolog, hogy elsajátítsuk a strafe jumping képességét, ami leegyszerűsítve annyit tesz, hogy előrehaladva ugrálgattok, miközben az ugrások között - ahogy a fenti videóban is látható - balra és jobbra, egyenletes tempóban húzgáljátok az egeret úgy, hogy egyre nagyobb legyen a mozgási sebességetek.


2.) A rakétacsapat fénysebességgel csap le az áldozatra!

Nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy a rocket jump a Quake franchise leghíresebb lehetősége, ami sokszor életeket menthet, vagy éppen vehet el, valamelyest fittyet hányva a gravitációra. A technikai elsajátításához azonban nem csak sok gyakorlás, hanem demózás is szükséges, hogy tudjuk, mikor, hogyan és milyen esetekben érdemes alkalmazni.

A linkelt oktatóvideóból is kiderül, hogy több válfaja is van az efféle mozgásformának, ami elkerülhetetlen önsebzéssel jár, ezért bizonyos életerő alatt egyáltalán nem használható. Ha ránk hallgatok, a kezdeti időszakban egyedül próbáljátok meg elsajátítani, hiszen meccs közben biztosan megpörkölik a hátsótokat, ha ilyenekkel szórakoztok.


3.) Jó célzással könnyebb nyerni

Mint minden valamire való lövöldözős játéknál, úgy itt is meg kell találnod a megfelelő egérérzékenységet, ki kell ismerned a fegyvereket és minél többet gyakorolni a célzásokat. Ehhez azonban nem csak sok edzés, hanem némi tehetség is szükséges, úgyhogy igyekezz a lehető legtöbb időt adni magadnak az elsajátítására. Természetesen lesznek olyan pillanatok, amikor teljesen elgatyáznak majd, de a meccsek előrehaladtával szép lassan egyre jobb játékossá válhatsz, amit később akár versenyeken is megmutathatsz.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!