Tuti tippek kezdő Quake Champions játékosoknak

Tuti tippek kezdő Quake Champions játékosoknak

Összegyűjtöttünk pár tippet a sikeres elinduláshoz. 

Pont egy hete számoltunk be nektek arról, hogy megérkezett a Quake Champions korai hozzáférésű változata, úgyhogy még egyáltalán nem késő kitanulni a játék alapjait. Ha már beszereztétek a legújabb verziót, de még az elején jártok, szemezgessetek tippjeink közül, amik segíthetnek abban, hogy sikerrel vegyétek a kezdeti akadályokat. 

Megjött a Quake Champions korai hozzáférésű változata!

Még most érdemes kitanulnod a játékot, ha versenyezni akarsz.

Ha olyan multiplayer játékkal játszotok, mint a Quake legújabb része, több dologra is oda kell figyelnetek, hiszen ezek egytől egyig hatással lehetnek a játékmenetre. Ám mielőtt fejest ugranátok a küzdelmekbe, csekkoljátok le a játék beállításait, hogy minden opció a lehető legkényelmesebb legyen. Emellett ne felejtsétek el a videóbeállításokat úgy kalibrálni, hogy meglegyen a 120 FPS, amivel gördülékenyen futhat a játék.

Egy meccsbe csatlakozva az egyik legfontosabb, hogy mindig törekedjetek a maximális életerő és az armor összeszedésre, ami sok harcban kritikus tényező lehet. Ahogy más lövöldékben is, úgy itt is a változó ütemű és sorrendű jobbra-balra oldalazás segíthet az olyan találatok kikerülésében, amit egy machine gun, rail gun, shotgun, vagy lightning gun okozhat. 


Ha már láttátok a korábbi részeket, akkor tudjátok, hogy szinte állandóan mozgásban kell lennetek a játékban és nem szabad egy-egy pályarészen túl sokáig elidőzni. Ez tipikusan az a játék, ahol meg se próbáljatok campelni, mert 100%, hogy csúnya lesz a vége. 

Amennyiben az ellenfeled tri-bolttal, vagy rocket launcherrel érkezik, ugrálgass el előle, különben könnyen megpörkölheti a hátsódat. Viszont ha te vagy jobb pozícióban és elmenekül előled, eszedbe se jusson utána szaladni, helyette inkább szedj magadra egy kis életerőt meg armort.


Természetesen minél többet gyakorolsz a játékkal, annál jobban fogod ismerni a pályákat és velük együtt a rajtuk található HP-k és armorok lelőhelyét is. Ezeket jobb minél hamarabb memorizálnod, hiszen gyakorlatilag bármikor jól jöhetnek.

A fegyverek közül magától értetődő, hogy az összeset ki kell próbálnod, viszont vannak olyanok, amikkel könnyű gyilkosságokat szerezni. Ilyen a lightning gun, a rocket launcher és a rail gun is, bár utóbbihoz nem árt a célzást rendesen begyakorolni. 


Nagyon fontos, hogy megtalálod a játékstílusodhoz leginkább passzoló karaktert, bár azt tudnod kell, hogy egyik sem emelkedik ki a többi közül - még a képességek tekintetében sem. Ellenben igaz az a mondás, hogy egy jó játékos bármelyik hőssel jó eredményeket tud produkálni, de ha már hármat rendesen kitanulsz, az is teljesen elegendő.

Azok a játékosok, akik szeretik outplayelni a többit és kitérni az ellenfél támadásai elől, legtöbbször a kisebb karaktereket választják. Ha te azok közé tartozol, akik nagyon jól tudnak célozni, egy medium karaktert érdemes választanod, ha pedig már mindent tudsz egy brute force, vagy tank hős kell neked.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!