Ki lesz a következő Overwatch hős?

Ki lesz a következő Overwatch hős?

A pletykák alapján van pár lehetséges jelölt, most be is mutatjuk őket nektek. 

A Blizzard nem sieti el az új karakterek bepakolását a játékba. Legutóbb ugye Doomfist érkezett és kavarta fel teljesen az állóvizet, azonban ő sem volt sokáig a csúcson, mivel a buffoknak köszönhetően Junkrat és Roadhog rémuralma köszöntött be.

Metajelentés: A Junkrat meta eljövetele

Sensevida | 17/09/07 20:16 Junkrat mindig is inkább mém karakternek számított, akit leginkább az alacsony rankon játszó casual játékosok zártak a szívükbe igazán. Nemrég azonban öreg cimborájával, Roadhoggal együtt kaptak egy jó adag buffot és úgy tűnik, ez mindent megváltoztatott. Tegnap éjjel élesedett az 1.14.1.2-es patch.

De beszéljünk most egy kicsit a jövőről és a leendő játszható karakterekről. A téma elég ingoványos és csak pletykák, félmondatok, illetve a korábbi tapasztalatok alapján próbálunk most spekulálni picit. A játék ugye 21 játszható karakterrel indult és az elmúlt közel másfél évben összesen négy új hős érkezett csupán, a következő sorrendben:

  • Ana - 2016. Július 19.
  • Sombra - 2016. November 7.
  • Orisa - 2017. Március 21.
  • Doomfist 2017. Július 27. 

Az időpontok alapján jogosan feltételezik sokan, hogy a következő játszható hős 2017 utolsó negyedévében érkezik majd. A bemutatásra keresve sem lehetne találni jobb alkalmat, mint a November 3-4 között megrendezett BlizzCon, ahol Sombrát is prezentálták tavaly. Pár hónapja a Blizzard is elismerte, hogy nem sietnek sehová és nekik tökéletesen megfelel évi 3-4 új karakter, szóval a szálak egyértelműen összeérnek és a következő hősre valószínűleg már nem kell sokat várni.

Az időpont tehát már megvan, már csak a karakter személyét fedi homály, azonban a találgatások alapján most összeszedtük számotokra a lehetséges jelölteket és háttér történetüket. Vágjunk is bele.

Queen of Junkertown

Amint bemutatták Junkertown pályáját a GamesCom eseményen, a közösség azonnal nekiesett és mindent felfedeztek benne amit lehetett. A királynő személye már a Junkrat és Roadhog animációs kisfilmben is felmerült, mivel antihőseink őt próbálják meg eltenni láb alól a történet szerint. A kirakós darabkái alapján egyébként a Queen egy valódi Badass harcos nő, aki Mech csatákban edződött az évek során, azaz egy páncél szerű roncsruhában küzdött az életéért és a dicsőségért. 

Ha emlékeztek még a játék korai bemutató képeire, láttunk már ilyen karaktert csata közben a már megjelent hősökkel harcolva. Egészen pontosan a kép közepén található négy lábú, lézerező alakra gondolunk most:
ow blizz conceptart
Jobban megvizsgálva a dolgot, látható, hogy egy nő irányítja a szerkezetet, továbbá az alak feltűnik egy másik korai koncepción is a tömegben. Itt már jobban kivehető az arca, ami eléggé hasonlít a nemrég előkerült királynőére,  ott a nagy vörös páncélos és Roadhog mögött.
ow blizz conceptart

Athena

A Winston személyi asszisztensének számító mesterséges intelligenciát még a Recall című animációs kisfilmben ismertük meg. A történet majdnem tragikus véget ért, de a kedvenc gorilla tudósunk sikeresen megmentette Athena-t a végzetes hack-től. Az azóta eltelt időben, számtalan találgatás és spekuláció látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy egy nap a karakter is játszható lesz majd. Az elmélet gyártói szintén a korai fejlesztés képeit hozzák fel példának, ahol egy nőies alakú fehér robot, azaz Omnic látható.
ow blizz conceptart
A lore és a világ felépítése alapján egyébként simán elképzelhető az, hogy egy mesterséges intelligencia robot testet kapjon, ráadásul a képen szereplő karakter fején található jel, az Athena szimbóluma a már említett videóban. Nem lepődnénk meg, ha a Blizzard úgy döntene, hogy ő lesz a következő játszható karakter, mondjuk Supportként. 

Liao

Talán a legkevesebb információnk róla van, viszont egy igen fontos karakterről beszélünk, aki részt vett az Overwatch megalapításában a játék története előtt 30 évvel. Az egyetlen fellelhető kép róla még Ana előzetesében érkezett, ahol az eredeti szervezetet láthatjuk.ow blizz ana picture
Az internet népe Tanknak vizionálja a karaktert, viszont mivel tényleg semmi érdemleges információ nincs róla, biztosat nem tudunk állítani. 

Ha a fenti spekuláció egyébként nem lenne elég, most továbbmegyünk olyan karakterekkel, akikről szintén kevés infó van, a pletykák azonban szárnyra kaptak az érkezésükről.

  • Ivon: Egy Symmetra Torbjörn hibrid, aki az év végén érkezhet a védekező karakterek közé. A pletykák alapján kicsi robotokat irányít, amik bárhová el tudnak repülni a pályán. Származása orosz, több információ nincs róla. 
  • Bria: Pár hónappal ezelőtt egy 4chan posztban írtak róla először, miszerint a harmadik negyedévben lát majd napvilágot és képességei alapján támogató lesz, aki falakkal és különböző blokádokkal fog dolgozni. Az Ultimate képessége valamilyen csapda lesz, ami több ellenfelet képes elzárni és sebezni. 
  • "Greek": A közelmúltban egy Görög szinkronszínész hintette el az infót, hogy a Blizzard egy Illios -ból érkező hősön dolgozik és megkeresték a munkával kapcsolatban. Időközben persze kiderült, hogy csak háttérmunkára kérték fel, azonban más források is állították, hogy tervben van egy kardal hadonászó és lézerekkel operáló harcos.

Ezek lettek volna tehát a leginkább lehetséges új karakterek. Természetesen a cikk nagy része spekuláció és ismerve a Blizzardot, lehet eltrollkodják a dolgot és úgy járunk mint tavasszal. Doomfist helyett kapunk egy mechanikus kentaurt. 

Ti mit gondoltok? Milyen karaktert látnátok szívesen legközelebb a játékban?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!