Hasznos Discord szerverek az Overwatch-hoz

Hasznos Discord szerverek az Overwatch-hoz

Legyen szó akár scrim-ről, akár duo partnerről, vagy oktatóanyagokról, az alábbi csatornákon mindezt megtaláljátok. 

A 2015-ben startolt Discord applikáció rendkívüli népszerűségre tett szert és a gamerek első számú érintkezési felülete lett az egész világon. A programmal igazából nagyon könnyű közösséget szervezni, szóval idővel az e-sport szervezetek és profi játékosok is megalapították a saját kis szigetüket, ahol könnyebben tudnak kapcsolatot teremteni a rajongókkal illetve az azonos érdeklődésű felhasználókkal. 

Az Overwatch tavalyi indulásakor is azonnal megalakultak a különböző Discord csatornák, amik a játékkal foglalkoznak és a legtöbb látogatottsága azóta is folyamatosan nő. Most összeszedtük számotokra azokat a közösségeket, amiket mindenféleképpen érdemes meglátogatnotok, ha szeretnétek komolyabban beleásni magatokat a játékba. 

Hungarian Competitive OW

Az eredetileg a Magyar Overwatch Liga főhadiszállásaként szolgáló közösség az ország legjobb játékosait tömöríti magába. A versenysorozat sajnos idővel megszűnt, a csatorna viszont megmaradt és szeretettel várja az elhivatott Overwatch játékosokat. Az érdeklődök itt megismerkedhetnek a többszörös Lan győztes Addict eSport és Wonder Stag e-Sports csapatok tagjaival, illetve a frissen alakult Team Plague együttesével is, akik manapság pick up games-ek (random játék) szervezésével is foglalkoznak. 

A csatornán könnyen találhattok magatoknak játszó partnert, értesülhettek a közeljövő eseményeiről és versenyeiről, magyar csapattagokat találhattok, illetve edukációs anyagokba is belepillanthattok. A Profi meccsek eredményeit is követhetitek egy Discord bot segítségével, aztán ha úgy tartja kedvetek, elmerülhettek a mémek világában is. Meghívó a csatornához: ITT 
ow blizzard competitive roadhog

CompetitiveOverwatch

Ha szeretitek az Overwatch e-sportot, mindenképpen ajánljuk figyelmetekbe a pár napja startolt közösséget, amit a Competititve Overwatch subbreddit adminjai hoztak létre. Az angol nyelvű csatornán többféle szoba közül választhattok, általános beszélgetés, e-sport diskurzus, ranked partner vagy akár scrim ellenfél, azaz csapat a csapat ellen gyakorlás keresése. 

A tagok között egyébként rengeteg profi játékos, kommentátor és tartalomgyártó, de még hivatalos Blizzard adminok és közösségi menedzserek is vannak, akik nagyon szívesen válaszolnak bármilyen felmerülő kérdésre, panaszra, visszajelzésre, vagy ötletre. Van lehetőség továbbá voice channel-ek elkérésére is, ha nem lenne saját szerveretek és szeretnétek PUG-ot vagy scrimet játszani valaki ellen, természetesen ehhez engedélyt kell kérnetek. Meghívó a csatornához: ITT

Wawa's Boot Camp

A világ legnagyobb ingyenes Overwatch edukációs közössége, amit eredetileg két haver hozott létre csak úgy passzióból.  Elmondásuk alapján egy olyan felületet szerettek volna életre hívni, ahol mindenki hozzáfér a leghasznosabb fejlődést elősegítő információkhoz és a casual játékosok kapcsolatot tudjanak teremteni a profi közösséggel. A dolog abszolút bejött és manapság már közel 2000 felhasználó lót ott éjjel nappal. A közösség mozgatórugója a több mint 100 profi játékos és ugyan ennyi hivatalos Overwatch edző, akik nagyon szívesen állnak le beszélgetni bárkivel a szobák egyikében.

Az edukációs tartalmakból is bőven van az oldalon, ráadásul a hitelességük garantált, mivel az adminok és coach-ok minimum Grandmaster szinten vannak. A Scrim szobákban éjjel-nappal találhattok a csapatotok számára ellenfelet, akár alacsony rankút is, szóval nem kell elrettenni a hatalmas MMR-rel rendelkező hirdetések miatt.Egyébként mindenki nagyon kedves és lelkes, ráadásul belsős információkat is elcsíphettek a profi csapatok életéből. Meghívó a csatornához: ITT
ow blizzard orisa

Flamecord

Matt "flame" Rodriguez eredetileg profi játékosként kezdte a Splyce csapatánál, azonban idővel úgy érezte, az elemzőasztal mögött jobban tudná kamatoztatni képességeit. A döntés abszolút helyes volt és azóta flame az Overwatch e-sport egyik legnagyobb szaktekintélye lett. Láthattátok már őt az Alienware Monthly Melee közvetítéseken vagy akár a világbajnokság elemzői közt is, továbbá rendszeresen streamel a Twitch-en és profi mérkőzésekről mondja el a véleményét. 

Az általa létrehozott közösséget csak az igazán hardcore e-sport fanok számára ajánljuk, mivel casual tartalom nem sok van a szobák chat tengerében. Ellenben a profizmus érződik, nem csak a vendégeken, akik a játék legjobbjainak legjobbjai, hanem a beszélgetések mélységén és minőségén is, vannak persze trollok de a számuk elenyésző. Néha napján ráadásul olyan információk bukkannak elő, amik még sehol nem jelentek meg az interneten, legyen szó akár OWL hírekről, forgatási pletykákról vagy csapaton belüli hangulatról. Meghívó a csatornához: ITT

Első körben ezeket a Discord szervereket szerettük volna bemutatni nektek. Ha továbbiakra lennétek kíváncsiak, jelezzétek nekünk aztán összeszedünk még egy listát. 

Ti egyébként szeretitek a felületet? Esetleg a TeamSpeak-et is felváltotta már nálatok?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

 

Kövess Minket!