Magához tért Észak-Amerika? - ESL ONE New York, 1. nap

Magához tért Észak-Amerika? - ESL ONE New York, 1. nap

Meglepetésekkel teli napot hagytunk magunk mögött.

Tegnap megkezdődött az ESL One New York, ahol a 6 meghívott csapat mellett, egy-egy Európából és Amerikából bejutott csapat mérte össze a tudását a 250.000 dolláros összdíjazásért.

Faze vs. Virtus.pro

Cache-en játszották le ezt a BO1-et a felek, aminek esélyese igazából nem volt, hiszen a FaZe még nincs annyira összeszokva, és ezek a sztárokból összerakott csapatok pedig ritkán hozzák el azt, amit elvárnak tőlük. Szerencséjükre a Virtus.pro egy igen mély gödörben időzik és várják a megváltást, hogy hátha működik ez így is, és nem kell változtatni a csapaton (spoiler alert: kell változtatni!). A FaZe uralta a meccset végig, rain és NiKo teljesítménye lemosta a VP-t, sima 16-5-el nyerték a pályát Olofék.

Két vereség és azonnali kiesés New Yorkban, ki az?

Nagyon maga alatt a Virtus.Pro; dupla vereséggel kullognak haza New Yorkból.


Cloud9 vs. Na’Vi

Infernon csapott össze az amerikai és ukrán csapat, a Na’Vi régi-új csapattársukkal; Zeussal még nem állt össze teljesen, de a Cloud9-nak is van két újonca, akik még nem szokhattak egészen össze a csapattal. Esélyesebb volt a Na’vi, mégis a Cloud9 irányította a meccset T-ben, és lemosták az ukrán csapatot az első félidőben 11-4-re. Ezek után a Na’vi erősen kapaszkodott, de sikerült CT-ben 5 kört összehoznia stewie-éknak, így megnyerték a meccset 16-13-ra.

Eközben az SK-nak sikerült elvernie az EnVyUs-t, az Astralis megverte a Liquid csapatát, és az SK igen nagy fölénnyel átgázolt a Cloud9-on.

FaZe vs. Astralis

Egy igazi ki-ki meccset vártak a nézők, hiszen a FaZe végre jól játszott, az Astralis pedig szinte mindig jól játszik, de ahogy mondani szokták; "a kivétel erősíti a szabályt". Jelen esetben ez igazán találó volt. A meccs elejétől uralta a meccset a FaZe, a világ egyik legjobb játékosa, NiKo pedig megint megmutatta, hogyan kell ezt a játékot játszani. A meccs végeredménye 16-6 a FaZe-nek.

Ezzel el is érkeztünk a tie breaker-ökhöz, az SK és a FaZe csapata már biztos továbbjutó volt, de a két csoport második helyezettjét még el kellett dönteni.

EnVyUs vs. Na’Vi

Mindkét csapatnak 0 pontja volt, ezért először arról kellett dönteni, hogy ki küzdhet meg a második helyért a Cloud9 csapatával. A két pálya Train és Cobblestone volt, mindkettő pályát a Na’vi nyerte elég könnyedén. s1mple és Seized teljesítménye meghozta az eredményt az ukrán csapatnak.

s1mplenek már megint elgurult a gyógyszere pisztolykörben, ezúttal 2v5-be hozta az ACE-t

Ezt pedig az EnVyUs bánta, akik ellen még az 5v2-t is lazán megoldotta.

Liquid vs. Virtus.pro

A “B” tabella utolsói küzdöttek meg azért, hogy az Astralis-szal csaphassanak össze. Igazi ki-ki meccs volt, hiszen a Liquid jól, a Virtus.Pro pedig igen gyengén játszik, így kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok. Mindketten elhozták saját pályájukat, a Liquid Infernót, míg a Virtus.pro nem nagy meglepetésre Nuke-ot. A döntő map nem volt más mint Mirage, ahol egy ki-ki meccsből egy mészárszék lett, és a Liquid 5 kört engedve kivégezte a lengyeleket.

Cloud9 vs. Na’Vi

A legjobb 4-be kerülésért ment a harc a két csapat között, amit igazából csak a Cloud9 fogott fel, hiszen autimatic vezetésével könnyedén le kettő nullázták az ellenfelet, akiknél ott volt a világ egyik legjobbja s1mple, de akármilyen szépeket lőtt, nem tudta csapatát kimenteni a gödörből. Tehát a mai napon a C9 küzdhet majd meg a Faze csapatával a döntőbe kerülésért.

Astralis vs. Liquid

Klasszikus Dávid és Góliát harc lett az utolsó meccsből, ahol hatalmas meglepetésre kiesett az Astralis csapata a Liquid ellen. Izgalmas és elképesztően drámai meccseket játszottak a felek. Liquid saját választásukat, Infernot épp hogy elhozta 16-14-re. Az Astralis Cache-t választotta, ahol egy OT keretén belül sikerült elcsípni a győzelmet. Az utolsó pálya Mirage volt, ahol az előző két meccshez képest simábban nyert 16-12-re a Liquid. Csapata legjobbja volt Twistzz, aki 17 évesen lőtte szét az Astralis csapatát.

Ma folytatódik a verseny a két elődöntővel, ahol a Faze csap össze a Cloud9 csapatával, míg az eddig brillírozó Liquid az egyik legnehezebb ellenféllel csap össze az SK személyében. Ne feledjétek, 18:00-tól követhetik a meccseket magyar nyelven az alábbi csatornán! A remek meccsek mellett pedig izgalmas játékokban és sorsolásokon vehettek részt a hétvége alatt; semmiképp se hagyjátok ki!

 Watch live video from ESL_esporthuCS on www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!