A kínai MT1 öt tankos mészárlást rendezett King's Row-n

Elképelhető, hogy az aktuális frissítések miatt visszatérhet az S3 metája?

A pár napja közzétett metajelentésben már tisztán látszott az, hogy az elmúlt hetekben megnövekedett a tankok népszerűsége az egész játékban. Habár a statisztikában még nem jelent meg a D.Va rework hatása, mégis aggasztó előjelnek minősül mindez a jövőre nézve.

Metajelentés: A vihar előtti csend

Sensevida | 17/09/21 14:07 Az 1.14-es frissítés igencsak felforgatta a metát, mivel A Blizzard buffjainak köszönhetően Junkrat abszolút meta lett minden rankon, illetve Roadhog is kezdte visszanyerni régi dicsőségét. Azóta persze ismét változott sok minden, viszont érdemes visszatekinteni a két héttel ezelőtti eredményekre, hogy biztosabb képet kapjatok a jelenlegi helyzetről és a jövőről.

Ha emlékeztek még; a Dive rémuralma előtt a harmadik szezonban nagyon hangsúlyos volt a tankok szerepe, és a ladderen, továbbá a profi meccsek többségében is 3-4 tank püfölte egymást két Supportal kiegészítve. Erre az időszakra sokan kellemes nosztalgiával tekintenek vissza, mivel a meta sokkal nyugisabb volt, és kevésbé voltak hangsúlyosak a manapság divatos gyors és nagy képesség igényű karakterek.

E-sport szempontból viszont a kompetitív Overwatch talán legunalmasabb szegmensét élhettük át, mivel a győzelmet általában az húzta be, aki hamarabb összeszedte a Nano Reinhardt kombináció hozzávalóit.

A frissítéseknek hála ez a korszak véget ért, és beköszöntött a máig tartó Dive, azonban a legutóbbi patchek-ben –ha nem is hangsúlyosan–, de buffolták a tankok nagy részét. Zarya Gavitron Surge képességéből már nem lehet kiszökni, Reinhardt bugjait javították, Roadhog képességeit a tavaszi nerfek után ismét megvariálták, és az öreg malac kezdi visszanyerni régi népszerűségét. 

Azt már biztosan tudjátok, hogy az aktuális metát leginkább a profi játékosok és a tétmeccseken választott hősök határozzák meg, mivel ha ott működik a dolog, a casual bázis is elkezdi vinni ezeket a karaktereket a kompetititív módban. Most a kínai Premier Championship-en történt egy olyan eset, ami biztosan nagy mértékben fogja majd befolyásolni, az előttünk álló időszakot. 

A versenysorozatban már a rájátszás folyik, és a tegnapi nap nyitómérkőzése, az MT1 és az FTD összecsapása volt. Az MT1 2-0 előnynél először védekezett King's Row-n, és sikeresen megállították az ellenfelet a harmadik pont előtt. A támadásnál meglepő módon öt tankot, név szerint Zarya-t, Reinhardt-ot, Winston-t, Roadhog-ot és D.Va-t használtak, mellé pedig egy Lucio-t Support-nak. 

A kompozíció eredményességére senki sem számított, azonban a csapat játszi könnyedséggel foglalta el a pontot az első push-ra, lazán lemészárolva az FTD csapatát.


Az akció sikerét a meglepetés ereje, a kiváló taktika és a karakterek hatalmas életereje tette lehetővé, ráadásul az MT1 nem állt meg itt és ha kicsit variálva is, de ugyanígy tankokkal kezdte el tolni a kocsit a pályán. Az egy Support már kevés lett volna, szóval behoztak egy Ana-t a D.Va helyére, Zarya-t pedig lecserélték egy Orisa-ra. A váltás is abszolút bejött és egy Earthshatter-nek hála úgy gázoltak át az ellenfélen, mint forró kés a vajban.


Az eredményt nem nehéz kitalálni, az MT1 behúzta a győzelmet, és továbbjutottak a rájátszásban. A tankos módszer hatékonysága viszont abszolút elrettentő és nem lepődnénk meg, ha visszatérne a jó öreg S3 meta. Természetesen ez csak egy kirívó eset, legalábbis egyelőre.

A versenysorozatot egyébként a PlayOverwatch Twitch csatornáját tudjátok követni, angol nyelvű kommentárral.

Ti mit gondoltok? Visszaköszönhet a sok tankos meta az Overwatch-ba?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!