SzarvasMarháék megverték a TyLoo-t! - DreamHack Denver kvalifikáció

A TyLoo és a Need more DM meccse okozta a legnagyobb meglepetést tegnap!

Tegnap a nyílt kvalifikációs szakaszra került sor a hamarosan rajtoló DreamHack Open Denver kapcsán, ma pedig már a zárt selejtező meccsein izgulhatunk. De ha már izgalomról van szó, mindenképp érdemes átvennünk a tegnapi nap releváns eredményeit.

A HellRaisers-t is meghívták a DH Open Denver zárt kvalifikációjára

A mezőnyt ezúttal nagyon leadta a DreamHack, -tele a kvalifikáció közép-európai feltörekvőkkel.

Több magyar csapat is játszott a tegnapi nyílt kvalin, többek között a GameAgents és a Need more DM. Előbbi a 2. körben kezdett, de azonnal el is vérzett a COREA névre hallgató izraeli csapattól. Utóbbi viszont egész szépen menetelt, sőt: A charcharo, SzarvasMarha, b0bbyy, Senthry és Tigene ötösből álló csapat a tegnapi napon, erre a kvalifikációra alakult, és majdnem összehozták együtt a lehetetlent!

Videó: BnTeT büntet a Major kvalin!

Az ázsiai Minor döntőjének visszavágójában sem maradtak el az izgalmak, íme a legjobb highlightok!

"Ma játszottunk a kvali előtt egy praccot és megvertük a TyLoo-t" -Senthry

Ugyanis a 2. körben az egyik kiemelt csapat; a kínai TyLoo ellen játszottak. Aki nem tudná, ez úgy volt lehetséges, hogy éppen Varsóban bootcampelnek a büntető BnTeTék (igen, tudjuk, hogy ez még mindig egy rossz szóvicc, elnézést érte -a szerk.), és átkérték magukat az európai kvalifikációra az eredeti régiójukból. Nos, úgy tűnik ez egy nagyon nagy hiba volt, mert nem számítottak rá, hogy kikaphatnak már a legjobb 128 között egy magyar mixtől! 16:14-et játszott a Need more DM ellenük, ez pedig igencsak megdobhatta a hangulatot a csapatban, ugyanis a legjobb 16-ig meg sem álltak!

Visszatér Mat1: ismét nekivág a korábban eltiltott játékos a WESG-nek

Egy évvel ezelőtt, a WESG-n kezdődött a mára csak "mat1 ügy" néven elhíresült botrány.

Itt egyetlen győzelemre kerültek a zárt kvaliba jutástól és legnagyobb szerencsétlenségükre összekerültek azzal a COREA-val, akik lerendezték a GameAgents-öt is. Egy 10-16-os vereséget követően búcsúzniuk kellett a denveri álmoktól, azonban SzarvasMarha új csapata mutatott potenciált bőven, ezért kíváncsian várjuk, hogy merre tovább. A volt Nice Gaming játékos nemrégiben még mat1-val próbálkozott együtt a WESG kvalifikáción.

Fun fact: Ha a Need more DM bejutott volna a zárt kvalira, akkor a HellRaisers lett volna az ellenfelük.

Mi lesz Kioval? - videó

A streamelésbe fojtott kispadozás nem tesz jót a francia játékosnak.

További érdekesség, -bár nem magyar vonatkozású-, hogy kioshima, akit nemrég ültettek padra a FaZe-nél, bejutott a zárt körbe egy mixszel, melyet szellemesen a "benchwarmers"-nek (kispad-melegítők) neveztek el. A csapatot Plessen (fnatic academy), kio (FaZe), smooya (ex Epsilon játékos), ZywOo (aAa) és nexa (ex Renegades játékos) alkotják. Az első körben a Tricked ellen játszanak, utána pedig az LDLC és a Giants meccsének győztese jöhet velük szembe, már ha eljutnak odáig. Kio egyébként nagyon jót szórakozott a Need more DM - TyLoo meccs eredményén:

Magyar csapatot tehát nem kell keressünk a DreamHack Denver zárt kvalifikációján, mely a mai napon 12 órakor kezdődött. Most viszont nem a legjobb 8 jut tovább, hanem egyetlen csapat, akik megnyerik az egyenesági kiesés versenyt, melyet ebben a fordulóban már Bo3-ban játszanak.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Forrás: Challonge, HLTV

Kövess Minket!