Ritka bug miatt több, mint 200 ártatlan játékost tiltott ki a rendszer

Ritka bug miatt több, mint 200 ártatlan játékost tiltott ki a rendszer

Jeff Kaplan azonban már reagált a panaszokra, és dolgoznak a megoldáson.

Az Overwatch bármennyire is egy jól összerakott program, sajnos előfordulnak benne hibák és bugok, amik ha rövid távon is, de megkeserítik a játékosok és fejlesztők életét. Legutóbb Genji és Mercy Legendary skinjei betegeskedtek, szóval ki is kellett venni őket a játékból.

Audio bugok miatt nem játszható két Legendary skin

de ne aggódjatok kedves Mercy és Genji mainek; a megoldás hamarosan érkezik.

Most újabb anomália ütötte fel a fejét a játékban és rengeteg panasz érkezett a battlenet fórumra, illetve a redditre is amiatt, hogy sok felhasználót indokolatlanul kitiltott a program az aktuális szezonból. A bug a kompetitív játékmódot érinti, és akkor fordul elő, ha valaki kilép a meccsből közvetlenül az után, hogy a pálya betöltődött. 

A bennmaradt játékosok számára ekkor megjelenik a Quick Play-ből ismerős "Waiting for Players" felirat, -holott nem is kellene ebben a módban, ráadásul a meccs sokadjára sem tud elindulni-,és végül kidob a főmenübe. Az eredmény indokolatlan, akár 600 pontos veszteség, továbbá a rendszer úgy érzékeli, hogy meg kell büntetni a felhasználót, -szóval kitiltja az aktuális szezonból. Habár az eset nagyon ritka, sajnos minden platformról érkeztek panaszok a közösségből.

Szerencsére az Overwatch fejlesztőcsapat vezére, Jeff Kaplan hamar megjelent a battlenet fórumon, és igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy már dolgoznak a problémán, és a több mint 200 érintett játékos kitiltását feloldották illetve visszakapták az elvesztett pontjaikat. Azt még nem tudta megmondani, mikor tudják fixelni a dolgot, de azt ígérte, hogy folyamatosan tájékoztatják a közösséget a fejleményekről. Természetesen Jeff szokásához híven bocsánatot kért az érintett játékosoktól, és kis türelmet kért, amíg teljesen a végére járnak az ügynek. 

A visszajelzések alapján néhány játékosnak már happy end lett a történet vége azóta, viszont a bug továbbra is előjöhet, -szóval ha titeket is érintene a dolog, mindenképpen lépjetek kapcsolatba a Blizzard munkatársaival.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!




Kövess Minket!