Az abszolút bajnok nélkül rendezik meg az őszi első Majort

Mindössze 8 csapat jutott ki, a legutóbbi győztes pedig nincs is köztük. Családias hangulatú lesz, de a mezőny így is bombaerős.

Nem győzzük kapkodni a fejünket, mivel elég sok kvalifikáció zajlik az utóbbi hetekben. Nem is könnyű eligazodni abban, hogy éppen mikor, melyik csapat, milyen tornára selejtezik éppen. Nagyon sűrű a naptár és ne felejtsük, ezekkel a versenyekkel a The Internationalra készülnek hosszú távon a játékosok. A legelső Major az ősszel az ESL One Hamburg lesz, október 26 és 29 között. Az 1 millió dolláros díjazás mellett, 1500 kvalifikációs pontot is szét osztanak majd. A Team Liquidet és a Newbeet meghívták, a további 6 helyért véget értek a küzdelmek. Mindegyik zónából ki lehetett jutni ugyebár, így a lista a következőképpen alakult:

Az európai régióban a selejtezőre meghívott együttesek közül mindössze a Team Secret szerzett jegyet Hamburgba, veretlenül. A rekorder, négyszeres Major győztes OG az STFe-sports ellen vérzett el már az elején, de ugyanígy kiesett a Mouz és a HellRaisers is.
Észak-Amerikában az Evil Geniuses, a Független Államok Közösségében pedig a Virtus.Pro dominált és diadalmaskodott.
Kínában meglepetésre a Keen Gaming utasított maga mögé mindenkit, bár ehhez kellett az is, hogy az elődöntőben az LGD és az LGD.Foreveryoung egymás ellen játszott.
Dél-Amerikából a mostanában egyre jobban teljesítő SG e-sports utazhat az eseményre, míg Délkelet-Ázsiát a HappyFeet képviseli majd.

A 8-as mezőny:

Már az előtt döntöttek a létszámot illetően, mielőtt kiderült volna, hogy Major lesz a versenyük, osztotta meg az információt Ulrich "FlyingDJ" Schulze az ESL alelnöke. Jövőre még több csapatot szeretnének vendégül látni Hamburgban. Szerintetek ki nyeri az első nagy tornát?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!