Lorewalking: Lúcio Correia dos Santos, a szabadságharcos lemezlovas

Lorewalking: Lúcio Correia dos Santos, a szabadságharcos lemezlovas

A Brazil Dj szerint a zenével pozitív hatást lehet gyakorolni az egész világra.

Lorewalking cikksorozatunkban szeretnénk veletek kicsit bővebben megismertetni az Overwatch karaktereit és a történetben betöltött szerepüket. Legutóbb  Symmetra-val foglalkoztunk, ha lemaradtatok volna, az alábbiakban tudjátok pótolni.

Lorewalking: Satya Vaswani, a perfekcionista fény-építész

Sensevida | 17/10/02 17:20 Nemrég elindított Lorewalking cikksorozatunkban igyekszünk az Overwatch hőseit minél jobban bemutatni számotokra, végigmenve a megalkotásuk folyamatán a történetben betöltött szerepükig. Legutóbb Torbjörn Lindholm-mal, vagyis a világ legjobb fegyverkovácsával foglalkoztunk, ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Most az indiai fény-építész egyik ellenségével folytatnánk a sort, vagyis mindenki kedvenc Brazil lemezlovasával, Lúcio Correia dos Santos-al. A hős alkotásának folyamatáról nagyon kevés információnk van, annyi azonban biztos, hogy a korai koncepcióban még valamivel máshogy nézett ki, és a képességein is változtattak az idő előrehaladtával. Az övén található két keverő teljesen ki is került a végső változatból, mivel a fejlesztők elmondása szerint vizuálisan zavarta volna a játékélményt.
ow lucio concept art
Na de kanyarodjunk is tovább Lúció élettörténetére és a Lore-ban betöltött szerepére, illetve vizsgáljuk meg a konfliktusát Symmetra-val. 

Lúcio Correia dos Santos 2050-ben született a Brazíliában, a Rio de Janeiro-i favellák egyikében. Az Omnic Krízis az ő életében is mély nyomot hagyott, mivel az amúgy is szegény környéket igencsak megtépázta a háború. Fiatalon Lúció a görhoki iránt érdeklődött leginkább, de a környékbeli gyerekekkel rendszeresen kijárt focizni is a környező pályákra.

Az ország lassú újjáépítése során azt vette észre, hogy a környezetében élő emberek szellemisége minden csak nem bizakodó, szóval keresni kezdte azt a megoldást, amivel újra össze lehetne hozni az embereket, és reményt adni nekik. 

A problémára a választ a zenében találta meg, és kezdetben az utcákon és szabad tereken tartotta előadásait. Idővel egyre nagyobb hírnévre tett szert, már a helyi klubokba és szórakozóhelyekre is meghívást kapott, ahonnan egyenes út vezetett a világhírnév felé. Most jogosan kérdezhetitek: hogy lesz egy menő Dj-ből korcsolyás hangágyús szabadságharcos?

Nos; a választ a Symmetra "A Better Word" képregényben kell keresni, ahol ugye a Vishkar Corporation felrobbantotta egy rivális cég székházát, ami a környező favellákra dőlt rá, számtalan áldozatot követelve. A városrészt természetesen a cég felújította, azonban a feláldozott életeket már semmi nem hozza vissza a halálból. Hivatalosan a Vishkar nem vállalt felelősséget a merényletért, viszont a városban mindez nyílt titoknak számít és a közösség rendszeresen szervezett tüntetést a cég építkezései ellen. 

Lúció is aktívan részt vett ezeken a demonstrációkon, viszont idővel belátta, hogy mindez nem lesz elég. Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve betört a vállalat egyik épületébe, ellopta annak hangtechnológiára alapuló fegyverét és megkezdte a cég érdekeltségeinek szabotálását a környékén. Az akciókkal természetesen a közösség hőse lett ezzel; a pozitív változás abszolút szimbóluma. Azóta hősünk járja a világot és hírnevét arra használja fel, hogy a zene által közelebb hozza az embereket. Természetesen; ha eldurvul a helyzet, beleveti magát a harcba, hogy megvédje az ártatlanokat. 

A lore-szerint Lúció hatalmas rajongója D.Va-nak, és rendszeresen lóg a koreai gamer lány online közvetítésein, továbbá Hana is abszolút oda van a brazil lemezlovas zenéjéért; még az albumát is megvette. Ezt a korongot egyébként két év alatt rakta össze és a Synaesthesia Auditiva címet adta neki (a lemezt ki is adta a Blizzard).

Ennyi lett volna tehát Lúció rövid élettörténete, és ha szeretnétek még hasonlókat olvasni, mindenféleképpen kövessétek az Esport1 oldalát. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!