Ma este indul az OW Contenders rájátszása!

Ma este indul az OW Contenders rájátszása!

Mutatjuk az időtervet, illetve latolgatjuk picit a meccsek lehetséges eredményeit. 

Több mint másfél hónapja a Blizzard és csapata elindította a régiónként 100 ezer dollár összdíjazású Overwatch Contenders versenysorozat első szezonját, ami ezen a hétvégén egy offline Lan keretein belül ér véget. A helyszín nem más, mint a stúdió nemrég bejelentett e-sport arénája a Los Angeles-i Burbank városában.

Így néz ki a Blizzard e-sport arénája!

Ma este pedig megnyitja kapuit az Overwatch Contenders rájátszásával.

A hat héten át tartó alapszakasz során parádés meccseknek lehettünk szemtanúi, mivel az elvárásokkal ellentétben ismeretlen csapatok emelkedtek fel, és csillagok hullottak le. Európában az újraformálódott Misfits domináns teljesítménye kellemes megteletés volt a tavaszi gyengélkedésük után, továbbá az ex-Ninjas in Pyjamas, azaz mostmár Team Gigantti a halálból tért vissza, bizonyítva ezzel, hogy mégiscsak helyük van a kontinens elitje között.

A frissen alakult 123 folytatta kiváló teljesítményét a csoportmeccsek sorá, és az előző szezon második helyezettjeként, ha nem is magabiztosan, de tovább meneteltek a rájátszásba. Az utolsó kiadó helyet a Cloud9 csípte el hatalmas szerencsével, viszont a csapat számára érzelmileg nagyon nehéz lesz ez a verseny, mivel pár hete felmondott a managerük és tisztában vannak vele, hogy az Overwatch League-re lecserélik őket a koreai LW Blue alakulatára. 

Észak-Amerikában is érdekesen alakultak a csoportmeccsek, és a nagy nevek mint a Los Angeles-i OWL helyszínnel rendelkező Immortals, továbbá a francia válogatottként is kiváló teljesítményt nyújtó egykori világelső Rogue sajnos nem jutott le a Lan eseményre, helyettük viszont két kis csapat villantott nagyot. Az EnVision első körben nem is volt a szezon indulói közt, azonban a Team Liquid feloszlásával megnyílt előttük a lehetőség és szerencsére tudtak is élni vele. Az FNRGFE annak ellenére, hogy sikeresen bejutottak az aktuális szezonba, egy abszolút kis csapatnak számítanak, akik nagy támogatók és erőforrások nélkül érdemelték ki a helyüket most a rájátszásban.

A másik két résztvevő már igencsak nagyhalnak mondható, főleg az EnVyUs, akik a koreában eltöltött hónapok miatt abszolút a mezőny felett állnak és a végső győzelemre is esélyesek. Végül, de nem utolsó sorban a FaZe Clan meglepetés szereplése abszolút üdítő volt a közel fél éves pechsorozat után, és a Carpe Shadowburn duó tökéletesen kiegészíti egymást, szóval az ellenfeleknek lesz félni valójuk bőven.  

Azt hiszem eléggé kiveséztük a csoportköröket; térjünk rá az előttünk álló mérkőzésekre. 

A tengerentúlon az EnVyUs az FNRGFE-t kapta ellenfelének, a végeredményel kapcsolatban pedig nincs sok kétségünk, mivel, ahogy már említettük, a "srácok kékben" abszolút magasabb szinten állnak játéktechnikailag és csapatdinamikailag. Ezen kívül ott van még a titkos fegyver Brandon "Seagull" Larned is, akit a szervezet előző héten igazolt le, és a Contenders honlapján már beugróként van feltüntetve. Az alakulat edzője, Kyle "KyKy" Souder szerint minden esély meg van rá, hogy lássuk Seagull-t akcióban, mivel egy podcast-ban azt nyilatkozta, hogy 50%-ban lesz szükségük rá, és akár pályánként fogják cserélni a játékosokat a kompozíciótól függően. Az FNRGFE-nek egyébként egyetlen lehetősége van, hogy megpróbálják megszorongatni az EnVy-t, ezzel is növelve az esélyeiket egy Overwatch League szerződéshez. 

A FaZe Clan vs. EnVision már nem tűnik annyira egyértelműnek a számunkra, azonban érdemes tisztában lenni azzal, hogy a FaZe Lan tapasztalata jóval nagyobb és az "ezerarcú" Shadowburn és Carpe is valószínűleg elemében lesz, ráadásul ott van még Joemeister és Rawkus Support párosa is, akik különösen intelligens játékkal segítették hozzá a csapatot az eddigi győzelmekhez. Az EnVision-nek tehát nehéz dolga akad, azonban ők is rendelkeznek egy őrülten jó Genji játékossal, Jason "Jaru" White-tal, aki majdnem egyedül cipelte hátán a gárdát az egész szezon alatt. Ha hozzá vesszük a veterán tank játékost, Sebastian "Numlocked" Bartont is, akkor talán lehet esélyük a döntőbe jutásra.

Az öreg kontinens nyitó mérkőzésén a fenevad Misfits küzd majd meg az ősi rivális Cloud9 csapatával, az eredmény azonban abszolút nem várható szorosnak, mivel a nyulak annyira jól összerakták a csapatot, hogy még talán az EnVyUs sem jelentene számukra kihívást. Andreas "Logix" Berghmans Tracer játéka a világ legjobbjai közé tartotzik, Kevyn "TviQ" Lindström is a legmagasabb hitscan szintet képviseli, továbbá ismét a Supportok teljesítményét kell kiemelnem, név szerint Sebastian "Zebosai" Olson-ét és  Aleksi "Zuppehw" Kuntsi-ét, akik félelmetes munkát végeznek.

Ezzel szemben a C9 hiába rendelkezik tömérdek profi játékossal, mint mondjuk Andreas "Nevix" Karlson, vagy Alberto Gonzalez "Neptuno" Molinillo, maga a csapat valahogy mégsem áll össze és már a jó öreg Ali "Alicus" Saba, vagyis a managerük sincs velük, szóval nekik valószínűleg már csak egy showmeccs lesz a dolog ahol nem szeretnének leégni. Természetesen meglepetések bármikor előfordulhatnak, viszont ezúttal nem számítok rá. 

A másik európai meccs viszont egy abszolút ki-ki összecsapásnak igérkezik, mivel az 123 és a Team Gigantti körülbelül azonos szintet képvisel. A Gigannti mondjuk sokkal több offline tapasztalattal rendelkezik, és hajtja őket a bizonyítási vágy, hogy megmutassák, a Ninjas in Pyjamas hatalmas hibát követett el, amikor utcára rakta őket. Egy esetleges jó szereplés akár egy Overwatch League szerződést is jelenthetne a csapat számára, szóval mindent el fognak követni a győzelem érdekében. A másik oldalon lévő 123 viszont újoncnak számít a lan események tekintetében, szóval az új környezet és a stúdióban történő megmérettetés lehet megzavarja őket, továbbá sajnos az orosz Denis "Tonic" Rulyov nem kapott vízumot az USAba, szóval kénytelenek lesznek beugróval játszani.

Térjünk is rá az időtervre és a közvetítés részleteire, ami ma este (közép-európai idő szerint) 19:00-tól indul.

  • Misfits vs. Cloud9 - 19:00
  • Team Gigantti vs. 123 - 21:00
  • EnVyUs vs. FNRGFE - 23:00
  • FaZe Clan vs. EnVision Esports 1:00

A mérkőzések még az 1.4-es patch szerint fognak zajlani, vagyis az átalakítás előtti Mercy-t és D.Va-t láthatjuk majd, továbbá a formátum Bo5 lesz. A szervezők úgy döntöttek, hogy a lebonyolításban az APEX modellt fogják követni, tehát a pályákat az alábbiak szerint lehet kiválasztani, ebben a sorrendben természetesen:

  • Control: Oasis, Ilios
  • Hybrid: Hollywood, Eichenwalde, Numbani
  • Assault: Temple of Anubis, Volskaya Industries
  • Escort: Watchpoint: Gibraltar, Route 66

A közvetítésről a szokásos gárda fog gondoskodni, és a mérkőzéseket az Overwatch Contenders Twitch csatornáján nézhetitek tehát este 7 órától.

Watch live video from OverwatchContenders on www.twitch.tv
Jó szórakozást mindenkinek!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Kövess Minket!