Fantasztikus összecsapások után megvannak a Contenders döntősei!

Fantasztikus összecsapások után megvannak a Contenders döntősei!

A mérkőzések után pedig egy showmeccs keretein belül mérik össze tudásukat a két kontisens játékosai. 

Tegnap este megkezdődtek a régiónként 100 ezer dollár összdíjazású Overwatch Contenders versenysorozat rájátszásának mérkőzései. A csapatok esélyeiről és a várható eredményekről már írtunk nektek korábban, ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Ma este indul az OW Contenders rájátszása!

Sensevida | 17/10/07 18:01 Több mint másfél hónapja a Blizzard és csapata elindította a régiónként 100 ezer dollár összdíjazású Overwatch Contenders versenysorozat első szezonját, ami ezen a hétvégén egy offline Lan keretein belül ér véget. A helyszín nem más, mint a stúdió nemrég bejelentett e-sport arénája a Los Angeles-i Burbank városában.

Ha a világbajnokság selejtezőit nem számoljuk, nagyon régen volt már Overwatch Lan verseny a nyugati országokban, szóval nagyon jó volt látni élőben játszani a csapatokat. A Los Angeles-i Burbank városában kialakított Blizzard Aréna csodás helyszínéül szolgált az eseménynek és a stúdió csapata egy igazán minőségi közvetítést hozott össze interjúkkal, elemzésekkel és természetesen a mérkőzésekkel együtt. Nem is húznám tovább az időtöket, ugorjunk az eredményekre. 

Misfits vs. Cloud9

Bevallom őszintén; simább mérkőzésre számítottam, ahol a Misfits majd domináns győzelmet arat 3-0 arányban. Szerencsére nem lett igazam, és a Cloud9 abszolút egyenlő partnerként szállt szembe a rájátszásba veretlenül érkező nyulakkal. A párharc alatt egy igazi véres adok-kapok alakult ki a két csapat között, és végig teljesen nyílt volt a küzdelem. Jó volt látni, hogy a C9 ilyen jól összeszedte magát a körülmények ellenére, és nagyon remélem, ezek után csak özönlenek majd az Overwatch League ajánlatok a játékosok felé. A meccs végül az ötödik pályán dőlt el, ahol már a Misfits megemberelte magát és be is húzták a győzelmet, ezzel biztosítva helyüket a döntőben. 

Team Gigantti vs. 123

Szerencsétlen 123 igencsak deficitesként indult neki a negyeddöntőnek, mivel az orosz játékosuk nem kapott vízumot, ezért egy beugróval kellett játszaniuk. Ezzel szemben a Gigantti kirobbanó formában és hatalmas lelkesedéssel vetette bele magát a küzdelembe, ráadásul, az e-sport számára finnország ajándéka: Jiri "LiNkzr" Masalin is elemében volt. Az eredmény így megsemmisítő vereség az 123 számára, a finnek pedig magabiztos győzelemmel masíroztak tovább a döntő felé, azonban a Misfits ellen korántsem lesz ennyire könnyű dolguk. 

A tovább mögött az észak-amerikai régió mérkőzéseivel folytatjuk. 

EnVyUs vs. FNRGFE

Őszintén szólva az EnVyUs-nak tényleg vissza kellene mennie a természetes környezetébe, a koreai Overwatch szférába, mivel nyugati csapatok egyszerűen nem ellenfelek számukra. Ebből már talán kitalálhatjátok, hogy a srácok kékben 3-0 arányban simán húzták be a győzelmet szegény Corndogok ellen. Az eredménytől egyébként talán nagyobb szenzáció az, hogy Brandon "Seagull" Larned is pályára lépett, és tökéletesen beleillett az EnVy csapatkompozíciójába. Oasis-en mutatott Pharah játéka tanítani való, és kíváncsian várjuk, hogy a döntőben is lesz-e lehetősége játszani. Egyébként az FNRGFE-nek sincs szégyellni valója, mivel a világ egyik legjobb csapatától kaptak ki, holott ők még szervezettel vagy támogatókkal sem rendelkeznek. 

FaZe Clan vs. EnVision

Tegnap már fejtegettük, hogy az EnVision számára ez egy hatalmas jelentőségű pillanat, mivel a semmiből csöppentek bele a versenysorozatba. A csoportkörökben óriásokat fektettek ki, és a tegnapi elődöntőben is egy fenevad, a Faze várt rájuk. Az újoncok szenzációs játékkal kezdtek és meg is nyerték az első pályát, a kommentátorok pedig alig hittek a szemüknek a látottaktól. Természetesen a FaZe összeszedte magát és taktikát váltva minen további mapet megnyertek, ezzel biztosítva helyüket a döntőben. Shadowburn és alakulatának mostani teljesítménye alapján elmondható, hogy a hosszú hónapos munka abszolút megérte, mivel visszaértek a világ elitje közé, az EnVision együttese pedig kiválóan helytállt. Fényes karrier elé nézhetnek, ha továbbra is így folytatják. 

Ezek lettek volna tehát az elődöntők, de térjünk is rá az előttünk álló régiós döntőkre, amik Bo7 formátumban az alábbi közép-európai időpontok szerint fognak elkezdődni. 

  • Misfits vs. Team Gigantti
  • 19:00 EnVyUs vs. FaZe Clan - 23:30

A közvetítés a szokásos csatornán tekinthetitek majd meg, egyenesen a Blizzard Arénából, továbbá érdemes lesz sokáig fennmaradni, mivel a vérre menő küzdelmek után, barátságos mérkőzések keretein belül küzd majd meg egymással a két kontinens.

Watch live video from OverwatchContenders on www.twitch.tv

 
Jó szórakozást mindenkinek!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!