Miután nem sikerült bekerülni az Overwatch League-be, feloszlik a Rogue

Miután nem sikerült bekerülni az Overwatch League-be, feloszlik a Rogue

A csapat mindent megpróbált, azonban úgy tűnik; a versenysorozat és a Blizzard nem kér belőlük. 

Az alig két hónap múlva kezdődő Overwatch League körül mostanában kezd felforrni a levegő, és a Blizzard marketing gépezete is kezd életre kelni. Legutóbb az NRG Gaming például Shaq és Jennifer Lopez társaságában jelentette be a San Francisco-i OWL helyszín keretét, ha lemaradtatok volna, az alábbiakban tudjátok pótolni.

Overwatch League: Shaq és J.Lo bejelentette a San Francisco játékosait

Sensevida | 17/09/29 07:05 Múlt héten a Blizzard bejelentette az Overwatch League első szezonjának dátumát és az első 12 csapatot, akik majd részt fognak venni a versenysorozatban. A részletekről már írtunk nektek, ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni. A Blizzard nemrég jelentette be, hogy az első szezonban 12 csapat fog részt venni.

Sajnos azonban a jó hírek mellé jut sok rossz is: mivel a versenysorozatba csupán 12 résztvevővel szerződött le a Blizzard, ezért a profi közösség néhány kiemelkedő alakja biztosan nem fog játszani majd az első szezonban. A dráma nagyjából két héttel ezelőtt kezdődött, amikor az észak-amerikai Cloud9 szervezete a meglévő két Overwatch alakulatuk helyett kilóra megvette a koreai Kongdoo Panthera csapatát, és ők fogják majd Londont képviselni. 

Most újabb megosztó hírek érkeztek, ugyanis a tengerentúli Rogue csapatát –aki nem mellesleg a Franciaországot is képviseli a világbajnokságon– úgy tűnik, feloszlatják, mivel próbálkozásaik ellenére sem sikerült bekerülniük az Overwatch League-be. A hivatalos bejelentést a Twitteren tették közzé és ez áll benne:

"A mai nap sajnálattal kell bejelentenünk, hogy a játékosaink Overwatch League lehetőségeinek érdekében, kénytelenek vagyunk megbontani a RogueOW gárdáját. Mi mindent megtettünk annak érdekében, hogy a csapat számára lehetőséget biztosítsunk a versenysorozatban, még a megfelelő összeggel is rendelkeztünk, azonban nem fogadták el a jelentkezésünket. Az egyetlen lehetősége a srácoknak a különválás, így talán játszhatnak majd a ligában. Természetesen a Rogue ezentúl is remek csapatokat szeretne összerakni és reméljük, legközelebb sikerül elérnünk azt, amin keményen dolgozunk."

A helyzet különösen kényes, mivel a Rogue az egyik legsikeresebb csapat az Overwatch történetében, és a kontinensen felállított, közel 40 meccses veretlenségi sorozatukat valószínűleg nem fogja megdönteni senki. Joggal kérdezhetitek most, miért nem kapott helyet egy ennyire tehetséges játékosokból álló brigád?
ow blizzard rogue team
Nos, a válasz igazából egyszerű és kicsit összetett is. A lényeg annyi, hogy a játékosok megkérdőjelezhető viselkedése nem fér bele a Blizzard profiljába és úgy határoztak, ilyen toxic e-sportolókat nem szeretnének a ligában tudni. Ha emlékeztek még, az Overwatch világbajnokság kínai állomásán ezek a srácok voltak azok, akik összebalhéztak a hatóságokkal, továbbá a veretlenségi sorozatuk közben a közösségi médiát elárasztották a kifogásolható kommentjeikkel. A döntés hátterében egyébként Nate Nanzer állhat, aki legutóbb a redditen fejtette ki, hogy a Rogue azért nem került meghívásra az APAC versenysorozatra, mert korábban problémák merültek fel a játékosok viselkedésével kapcsolatban. 

Szomorú látni, hogy az ekkora tehetségek közel két éves kemény munkája semmissé lesz, és az álom véget ér. A játékosok jelenleg keresik jövendő otthonukat, azonban sehonnan sem kaptak még ajánlatot. A BlizzConon megrendezett világbajnokságon persze még együtt láthatjuk őket és reméljük, a jövőben OWL csapatként is találkozhatunk majd velük. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Cover: csgowallpapers.com

Kövess Minket!