Egy hölgy mindenki felett! Top 10 main hősök a 6. szezonban

Egy hölgy mindenki felett! Top 10 main hősök a 6. szezonban

Aki sokat játszik a meta hősökkel, az akár többször is győzedelmeskedhet.

Hihetetlen módon képes beszippantani az embert az Overwatch, akár a funolás, akár a komolyabb, competetive gamelés tekintetében. Az egyik legfontosabb kérdés viszont, hogy melyik hőst válasszuk, ha leülünk játszani. A meta ismereteinket felhasználva mindig könnyebb dönteni, kik az erősebbek és miként lehet több esélyünk. Az OmnicMeta jóvoltából egy mélyen szántó elemzés készült arról, hogy mennyire népszerűek a main hősök. Az összes lejátszott meccset figyelembe véve 50% feletti használat esetén számít valakinél egy karakter a fő (main) hősének competetiveben. A 6. szezonban az 1.14-es frissítés után („Junkrat / Road” patch) nézték meg, hogy kik alkotják a favoritok listáját.

Top 10

 

A fenti ábra a legnépszerűbb 10 hőst mutatja rankonként. A popularitásuk miatt, egyértelműen elmondható, hogy ők a legerősebbek is egyben, így minden csapatba gond nélkül beférnek. Összességében elég nagy különbség van a kedveltségük és a gyakoriságuk között. Csak néhány karaktert használnak rengetegen, míg a legjobb 10-ben szereplők többsége koránt sem akkora kedvenc. Ennek ellenére a lényeg, hogy mindegyikük megbízhatóan teljesít.

Mercy továbbra is dominálja a mezőnyt. Habár szintenként változik az előfordulása, 22 és 32 százalék közé tehető az összes játékost figyelembe véve a pickrateje. Az 1.15-ös frissítéssel érkezett buffok miatt ez nem meglepő, hogy jócskán megnőtt a népszerűsége. Mivel sokan az első számú hősüknek tekintik, azt lehet mondani, hogy minden egyes mérkőzésben megtalálható, tier-től függetlenül. Lucio és D.Va emellett továbbra is közkedvelt, a DJ a sokszínűségének, míg a kislány a robotjával az átdolgozásnak köszönheti az előkelő helyezéseit.

Az 5. szezon után a legnagyobb változást Junkrat produkálta. Hihetetlen az előretörése, eddig leginkább csak a bronze-ban találtunk Junkrat maineket, de egyre többen vették észre, hogy használható. Jelenleg 10 és 20 százalék közé esik az esélye annak, hogy összefutunk velük. Nagyon erős, és az egyik legnagyobb winrate fűződik a nevéhez jelenleg, amely minden adatot figyelembe véve nagyjából 55% körül mozog.

A DPS-eket kevesebben használják első számú hősnek az utóbbi időben, ami azt is jelenti, hogy egyre több csoportból választanak a játékosok. Inkább map és szituáció függő, mikor van rá szükségünk, bár ez alól Genji és Junkrat  kivétel.

Az előző szezonokhoz képest szembetűnő Soldier76 visszaesése, majdnem teljesen kikerült a Top 10-ből. A 4. seasonben az egyik legjátszottabb és legkedveltebb hős volt, mostanra már csak az igazi DPS őrültek listáján szerepel. Winstonnál majdnem ugyanez a helyzet, már nem annyira menő dive lineupokat összerakni, így kevésbé van szem előtt, bár a legmagasabb szinten még értékelik a benne rejlő lehetőségeket. Szegény Ana meg a végére maradt, régebben mindenhol láthattuk őt, de ez már csak történelem. A legtöbben kérdés nélkül Mercyt választják helyette.

 

Ez az ábra a legjátszottabb hősök népszerűségét hivatott megmutatni. A képen látható delikvenseket a felhasználók legalább 7 százaléka (a 100 százalékból) választja main herojának. Összesen 6 karakter lépi át ezt a bűvös határt a 6. szezonban. Már első ránézésre kiböki a szemünket Mercy uralma. Majdnem ennyire kapós még bronzban D.Va és Grandmasterben Lució. Ott tartunk, hogy minden 12. Overwatch játékos közül 1 Mercy mainnek mondható. A többi hős 7 és 9 százalék között mozog a kedveltségi versenyben, és mindent összevetve ez a 6 hero a mainek 55-65 százalékát teszi ki.

 

A következő grafika a jelenlegi szezon hőseinek eloszlását mutatják, kategóriákra osztva. Szinttől függően a játékosok 26 és 36 százalékának van fő heroja, ami nagyjából az 5. szezon számait hozza. A Tankok és a Supportok a legkelendőbbek, 67 és 76 százalékban választják őket elsőszámú opciónak. A Supportok pedig még mindig a legkedveltebbek ezen a téren, a rajongók 40 és 53 százaléka dönt úgy, hogy a main hőse innen kerül ki. Kétségtelen, az imádottak között Mercy, Lució és Zenyatta magasan vezet. A Tankokat a playerek 22 és 27 százaléka pickeli main heronak, köztük is D.Va, Reinhardt és Zarya a favorit. Utóbbi kettő ráadásul alig tűnt fel az előző szezonban. A Defense kategóriát Junkrat népszerűsíti. viszont Offense hősöknél elég gyér a helyzet, mivel senki nem emelkedik ki innen, magasabb szinten Genji, középső osztályokban Pharah, alacsony skillen Soldier76 fordul elő.

 

Az utolsó infógrafikán az adott hősök átlagos győzelmi arányát hasonlítják össze azokkal, akik mainelik őket. Nyilván a meta herok nagyobb winratet produkálnak, aztán az is sokat jelent, ha valaki nagyon sokat játszik adott heroval, és ez most sem kivétel. A tier átlaghoz képest ezek a karakterek 2 és 10 százalékkal többször győzedelmeskednek. Junkrat mainek nemes egyszerűséggel + 6 százalékot jelentenek ebben a mutatóban, de a többi népszerű hős is + 4 százalékkal erősebb, ha mainek játszanak vele.

Mindent egybevetve: Mercy és Junkrat a legnagyobb győztesei a jelenlegi szezonnak. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!